Sum up

Har inte uppdaterat på ett tag, valde att vara lite "ledig". Har dick haft en bra jul med många trevliga paket, god mat och mycket släkt och vänner. Hoppas alla hade en lika trevlig jul som jag.

I övrigt händer det inte så mycket här hemma. Jag märker att det är en annan takt här jämfört med Karlstad. Men det är gott att bara ta det lugnt och träffa alla gamla ansikten, även om jag ska erkänna att jag saknar Karlstad. Det är ju trots allt mitt hem nu sen en tid tillbaka.

Imorgon är det nyårsafton och jag ska inte göra något speciellt, ska inte festa skallen av mig eller gå ut på krogen. Jag ska bara vara hemma, äta mat och umgås. Ska skjuta raketer också så klart, icke att förglömma. Och efter nyår, när allt ätande och drickande är över, när jag är tillbaka i Karlstad ska jag ta tag i mitt liv. Det är dags nu efter 21 år att komma på det, men det kunde ju vart värre, jag kunde ju vart 41 och kommit på det.

Gött Nytt på Er alla! Vi ses och hörs 2009!

Lucka 24

Nu är julafton äntligen här. Idag vankas det god mat, Kalle Anka och Co, Lasse Kronér som julvärd. Men kanske bäst av allt, tomten och julklappar. Fast det andra är ju inte så jäkla dumt det heller. Jag ser nog allt i en kombo som det bästa. Åh, vad jag älskar jul. Skulle bara önska mig en sak till nu, snö. Jag vill så gärna ha snö, men man kan väl inte få allt här i världen så jag ska inte klaga.



nu från mig, till Er alla. En riktigt god jul!

Lucka 23

Dan före dopparedan. Nu är alla småbarn och min klåfingrade bror på helspänn. Imorgon kommer tomten och undra vad gubben kommer med i år. Jag har ju vart snäll så någon klapp lär det väl bli. Hoppas att alla barn blir nöjda och glada.

Idag har det hänt lite saker i byn. Julgodistillverkning, skinkekokning, ännu mer promenader med Amber och julklappsbyte med Mirre. Nu blir det fokus på Lotta och Bingolotto innan det är sängdags. Imorgon måste man ju vara pigg. Men nu ska jag ladda inför bingo nummer 2. Cross your fingers!

Lucka 22

Var tidig uppgång idag, skulle med mamma och julhandla allt inför julafton. Det blev massa mat, godis och ytterligare några julklappar. Blev en heldag som slutade i Kinnarp där jag shoppade mig en t-shirt och ett par byxor. Inga jeans utan ett par svarta chinos. Helt otroligt att jag nu äger ett par byxor som inte heter jeans. Making progress my friends, making progress.

Förresten, nu är vår julgran på plats också. Grön, barrig, pyntad och sne. Det är ett litet problem med stammen, det är den som är sne så även om granen står rakt ser den sne ut. Inte okej, men den glittrar fint så det väger upp.
Älska julgranen mina vänner, konstig idé att ta in ett träd, men visst är det vackert?

Lucka 21

Dopparedagen närmar sig och jag hoppas fortfarande på snö. Det verkar dock inte hända men det har blivit kallare ute och det är ju bättre än ingenting.

Idag var jag och syster en tur på stan och kollade in de få butker som finns. Hittade lite fina grejor men som klart inte passade. Så typiskt, men men. Annars har jag promenixat med Amber och tatt det allmänt lugnt, det är ju trots allt söndag och ni vet väl vad Gud sa om söndagarna?

Nu vill jag ha godis men så blir inte fallet. Har nog flötat tillräckligt i helgen som var men det vore ju trevligt.

Lucka 20

Oj oj oj. Det närmar sig. Nästan alla blir som små barn och vill klämma och känna på dom inköpta klapparna. Snart är det dags att till och med få öppna dom. Inte dåligt om jag får säga så självt.

Inte mycket action på mig idag. Har ju inga förpliktelser att ta tag i förutom att kanske lassa diskmaskinen eller ta Amber på en liten promenix. Men I like. Gött att bara vara och det tänker jag fortsätta med. Så förvänta er inte mycket händelser och spännande historier om vad som händer här på bygden.

Och jag bara älskar att sms där det står hur trevlig vän jag är. Värmer gott i mig. Tack och bock!

Lucka 19

Äntligen hemma. Gott att vara tillbaka i småstaden och träffa allt gott folk man annars saknar.

Blev hämtad i Skövde av mamma och Mikkis. Vi åkte vidare till MaxiHuset som blivit omgjort till köpcentra med massa butiker. Hittade inte min klänning jag var på jakt efter men fick däremot ett par gratis trosor på Gina, väldans trevligt. "Mötte" på Bertan Karlsson utanför Clas Ohlson. Kanske han var i julshoppingstagen. Även en etablerad skivbolagsdirektör som han har ju julklappar att köpa.

Ikväll blir det glöggkväll med vännerna, kommer mysa gott av deras sällskap i trevlig kombo med glögg och en pepparkaka.

Lucka 18

Jullovet är här och jag ska bara koppla av i nästan tre veckor. Ska i och för sig kanske jobba lite också, men pengar är fan inte dumt det heller. Har redan tryckt i mig chokladen i lucka 18 och ikväll eller imorrn ska jag trycka i mig alla resterande luckor för kalendern får inte plats i väskan med hem. Så jag ska fuska lite, men det är okej.

Har sagt adjö och god jul till nästan alla i klassen idag på mittseminariet som bjöd på redovisning och glögg. Imorgon bär det av hemmåt och det ska bli så gött att komma hem. Bara vara och ta en paus från mitt egentliga liv. Håller på att packa för fullt och som den listperson jag är har jag så klart en lista med saker jag ska ha med för att inte glömma något. 

Var på en sista date med Eve, Emmy och Markus nu innan vi alla drar åt olika håll. Ska kanske träffa Markus en gång till för en sista runda spel innan jag helt tar jullov från allt och alla i byn.

Så k-town, Merry Christmas och Hare Krishna påre!

Lucka 17

Julavslutning. Imorgon är det slutseminarium innan jul. Då ska vi visa fram våra dummys och presentera vår idé och vad vi gjort på vårt arbete. Jag och Anna var på tryckeriet idag och fick hjälp av Magnus med det sista innan tryck. Nu hoppas jag bara på att "Okej-tanten" inte vill ha fler ändringar, det orkar jag bara inte med. Jag har ju redan sålt min själ till henne. Men kunden är ju nöjd så...

Har vart duktig och tvättat idag. Gött med rena kläder igen som fyller ut hålen i garderoben. Läste någonstans att kvinnor har ungefär 100 plagg i sin garderob men använder bara 30. Stämmer det? Det är nästan så att jag är sugen på att börja räkna för att kolla om det stämmer in på mig. Känns ändå som att jag använder de flesta av min kläder. Skulle vara mina jeans i så fall då, men det har en helt naturlig förklaring, belive me.

Förresten, vart tog snön vägen? Ge mig snö!

Lucka 16

Ännu steg närmare julafton och ännu mer hemlängtan. Har ökat på julkorten med två, ett från mormor och morfar och ett från faster med sambo. Tack för dom.

Idag var det fisk i skolan. Förstår ni, fisk. Jag älskar sprödbakad fisk och jag gick till skolan nästan tre timmar tidigare än vad jag skulle bara för att få äta fisk. Mumma på det. Klockan 13 var det dags för kundmöte igen. Blir så irriterad på "Okej-tanten". Nu skulle allt ändras om, ord skulle bort, färg skulle bort. Hon kunde lika gärna sagt att hela skiten skulle bort. Men jag och Anna har ändrat om nu och gjort som hon vill ha det och det känns som att jag sålt min själ. Bara vetskapen av att mitt namn ska stå på vissa saker får mig att vilja spy. Men men, kunden blir ju nöjd och det verkar ju vara det viktigaste. Så ikväll ska jag tröstäta, kolla på Titanic och kanske gråta lite.

Ska bli skönt med ett break från skolan och det ska bli ännu goare när kursen är slut.
Ajökens!


Lucka 15

Det kan hända att jag vuxit upp, att jag har blivit mogen och nästan gammal. Jag blir allt tröttare dagen efter ett partaj, jag har inte alls följt julkalendern på TV så som jag vill och borde, jag funderar seriöst på att äta upp min chokladkalender bara för att jag inte har någon bra plats för den och jag tittade på nyheter kl 19 en söndagkväll. Om detta inte är vunxenpoäng så vet inte jag.

Nu sitter jag och har fuskat med adventsljusen. Alla fyra är tända och bara för att jag inte är hemma när det är dags för ljus fyra. Det går ju inte att strunta i ett ljus så då tycker jag att man får fuska. Jag har jobbat otroligt hårt med dessa ljus för att de ska gå som en fin tripp, trapp, trull-liknande stege. Ligger mycket själ bakom mina ljus.

Hemlängtan har jag också. Bara för att jag vet att jag ska hem på fredag blir jag sjukligt hemkär. Vill träffa alla, umgås och äta flötig och fet mat.

Inatt kommer förövrigt min kamera hem. Den har vart på äventyr i Liverpool utan mig men den har haft en föträfflig kameravakt så den har nog mått fin-fint.



KAKAN KAN VARA BÄSTA FOTOGRAFEN EVER

Lucka 14

Gårdagens sittning var wunderbar. Det var gor mat, trevligt sällskap och alkoholen flödade. Och som vanligt var det mycket kärlek i luften så som det alltid är när Inferno ställer till med kalas. Jag är inte helt säker på att personalen på Ankan var beredda på vilket folk som befann sig i lokalerna, för att kasta skumtomtar på varandra är långt i från det knasigaste som skett på våra sittningen. Men det var tydligen hemskt nog för en kile ur personalen som freakade ur lite lätt och vräker ur sig:
- MAN KASTAR INTE SKUMTOMTAR PÅ RESTAURANG!!!

Vid elva vandrade jag och Eve vidare mot Nöjes och drog en gratisentré. Vi handlade i baren och kollade läget när det plötsligt dyker upp säkert 10 - 15 tomtar. Dom sätter sig bakom oss och börjar supa och käka tomtegröt. Vi blev inbjudna till dreas bord och blev bjudna på gröt men vi avböjde den förfrågan. Vi festade med tomtarna hela kvällen och vi finns med på ett antal kort som vi förmodligen aldrig kommer att få se, men men. När vi skulle gå hem drog jag på ett par tomtebyxor från en tomte som hade strippat av sig. Det må ha sett kul ut men det var väldigt varmt och skönt.

Idag är jag slö som tusan men det är det lätt värt. Har varit produktiv med matlagning och har till och med en matlåda till skolan imorgon, det ni. Men nu ska jag hoppa in i duschen och bli ren och lukta gott igen. Tjingeling!


Lucka 13



Lucia
. Ljus i håret och vita särkar. Tärnor, stjärngossar, tomtar och pepparkaksgubbar. Lucia är något som bara firas här i Norden och i vissa svenskättade delar i USA. Lucia var ju kvinnan som blev helgonförklarad och som blev mördad för sin sak. Hon gjorde uppror och ifrågaställde. Var hon kanske dåtidens Linda Skugge eller Gudrun Schyman?

Men det inte finns något samband mellan helgonet Lucia och vårt firande som vi kallar lucia. Så varför firar vi lucia och varför kallar vi det för lucia? Hur som haver är det en trevlig tradition och jag ville alltid vara stjärngosse och i fyran eller om det var femman fick jag äntligen min önskan igenom och fick stå på scen och sjunga "Staffan var en stalledräng".

På grund av min stjärngosseönskan blev jag förträffligt glad tidigare i mosre. Halv nio ringer dörrklockan och jag flyger upp ur sängen och funderar på om radiotjänstgubbar jobbar tidiga lördagsmornar eller om Jehovas skulle vilja fråga mig saker om Bibeln. Men icke, där ute stod en otroligt vacker lucia, Olle, med en fierce stjärngosse, Ida och den mest fabulösa tärna, Carro. Trots att dom väckte mig kunde jag ju inte bli arg, inte när dom är så söta och inte när dom kommer med gåvor, hembakta galna pepparkakor. Hade min kamera inte vart på utlandsresa hade jag lagt upp ett kort och visat mina fina pepparkakor jag fick men istället får ni tro på mitt ord.


NYVAKEN OCH FÖRVÅNAD
 

Ikväll blir det julsittning med Inferno. Då ska jag äta julmat så det står härliga till. Hoppas på en trevlig buffé. Men innan det, morgonpromenad, frukost och inhandling av slödrick. Det är härliga tider nu. Glad Lucia på Er alla!

Lucka 12

Japp, då var vi halvvägs. 12 dagar kvar till julafton och jag blir mer och mer julgalen. Speciellt nu med snö på marken. Fast mina skor är inte överens med mig, men det är okej.

Var på kundmöte idag och det gick väl sådär. Hon uttrycker sig med enstaka "okej" vilket till slut blir väldigt frusterande. Men vi hoppas att allt gillas för då är vi praktiskt taget klara och det vore ju toppen. Efter mötet hängde jag på ner till stan och tog en burgare med brudarna. Ikväll blir det AfterWork på Månen och filmkväll, very nice. Har för övrigt vunnit en biobiljett så nu har jag två stycken. Glädje.

Förresten, Evelina och Emilie har lagt ut en kontaktannons med mig på deras bloggar. Skratta så jag höll på att dö men kanske kan jag få användning av biobiljetterna då. Kolla in den vettja på  http://evelinaan.blogg.se/ eller http://emilie86.blogg.se/ 


Ohh, We're half way there
Ohh, Livin' on a prayer


Lucka 11

Snöyra. Hela Karlstad är vitt och vintern har nog hittat hit på heltid. Jag vill på med termobyxorna och ha snöbollskrig, åka pulka, glida ner i en skidbacke för sen avnjuta varm soppa eller varm choklad. Vintern som den är nu är helt fantastisk. I love it. Men med snö och is kommer halka. Blev varnad för det på vädret i morse men tänkte att jag ska ju inte köra bil så det drabbar ju inte mig. Jo tjena, där fick jag. Halkade på väg till containern, gjorde vinterns första vurpa efter att jag slängt soporna och halkade vidare till skolan. Höll på att göra vurpa nummer två på väg hem också men det blev bara lite extra fotarbete. Kommer garanterat att slå röven blå imorgon bara för att jag inte gjorde det idag.


SLIPPING & SLIDING


Idag har jag vart i skolan - igen. Mycket sånt nu men vi ska ju lämna in för tryck snart och jag vågar nästan säga att jag vet att det kommer bli så jäkla bra. Är faktiskt stolt över mig och Anna att vi klarat av det. Jag är också glad för Magnus på tryckeriet. Han är vår ängel som hjälper oss och fixar till det lilla fiffilurandet som vi inte kan. Älska Magnus gott folk.


Lucka 10

 
GRATTIS MORFAR PÅ FÖDELSEDAGEN!!

 
MIN NYA FRISYR. HÄRLIGT MED KORT!

Ungefär detta som skett idag. Inte mycket action idag heller. Förutom att jag ska städa. Idag ska jag verkligen det.


Lucka 9

Luckan är öppnad och chokladen uppäten. Det har inte vart mycket action på mig idag. var i skolan på förmiddagen men det var inte mycket gjort där inte. Inte hemma heller. Skulle städa men somnade på soffan i nästan två timmar. Nu funderar jag på om jag ska städa eller skjuta på det tills imorrn. Jag funderar på om jag är hungrig eller inte och vad jag ska eller inte ska äta för mat. Har i alla fall tryckt i mig ett digestivekex.

Har inte mycket mer på hjärtat förutom ett GRATTIS!!! till Urban som fyller år idag.


Lucka 8

Andra advent har passerat och lucka 8 är öppnad. Idag när jag kollade posten såg jag det, årets första julkort. Det var från Ludde. Ska bli kul att se hur många julkort jag kommer att få i år, kommer hålla räkningen.

Idag var jag i skolan men det var slappt, blev inte mycket vettigt gjort det inte. Kanske för att jag känner att vi typ är klara och det känns gött. Efter skolan åkte jag och Eve ner till stan för jag skulle köpa en ny necessär eftersom den blev ögonskuggebombad i väskan efter krysningen och beställa klipptid. Nu jävlar blir det klippning. Ska klippa typ en page a la Nicole Richie och så kort har jag inte haft på flera år. Men det ska bli så jäkla gött att bli av med kalufsen. Orkar inte med den mer och nu är det dags för förändring.


 

Lucka 7

Idag är det andra advent. Jag ska öppna sjuan i kalendern och gotta mig med en liten chokladbit.

Jag är nyvaken och hemma från kryssningen som var allt och lite till. Det var helt fantastiskt och jag träffade så sjukt mycket och roliga människor. Det var Marco utan k för han var inte från Finland, Chilenaren som bara ville dansa, Sagan om ringen, Tony Richardsson, Båten, Spanjoren med vänner, Hassan aka Tom Cruise, Växjö, Visitkortet, Dumbo och en jäkla massa andra.

Vi började supa till efter maten vid klockan nio ungefär. Efter några fördrinkar jobbade vi oss ner mot en av alla baren. Vi fick genast gratisdrinkar, med lyspinnar som vi kunde göra till armband. Jag som tidigare dissat Färjan-Håkan som tipsade att killar skulle köpa drinkar med sådan pinnar i hade ju rätt. Det var ju skitkul, pinnar som lyser. Efter en stund i baren jobbade vi oss upp till tian där dansgolvet var. Det var skitkul och vi träffade en massa folk. Vi fick fler drinkar med både sugrör och blinkade isbitar. Vi dansade, shakade och söp tills klockan var halv sex på morgonen. I hela 17 timmar betyder det. 17 timmars fest, det är i alla fall mitt rekord. Det blev tre timmars sömn innan det var dags för frukost men efter den så sov vi lite till men om det hjälpte är en bra fråga. Efter sömnen åt vi mat, flummade i TaxFreen och mötte på folk från gårdagen, lite pinsamt ^^

Inte mycket detaljer känner jag men man måste ha vart med för att förstå ändå så så får det bli och det kanske faster tycker om. Så nu sitter jag här, drömmer och tänker tillbaka och har en liten trudelutt hjärtvättad in i hjärnan, den kommer aldrig att försvinna tror jag.

Lucka 5 & 6

Skriver för två luckor idag eftersom jag ska iväg på en alldeles förträfflig kryssning och kommer hem lördag natt. Jag här hemma nu och är nästan redo på att dra men jag har lite kvar att fiffilura med innan bussen går. Åhh det kommer bli så kul, längtar nu. Och pappa, jag ska inte ut på däck så du behöver inte oroa dig, hehe.

Ute snöar det lite lätt och jag hoppas att mascaran inte flyttar på sig från fransarna, har ju ingen vattenfast, men men. Jag ska ha mössa på mig också för att skydda mitt nu någorlunda plattade hår. Tur att jag inte ska gå så långt, det kunde ju vart värre.

Nu ska jag diska och sen packa lite till. Men ha det gött alla, det ska jag ha =)

Lucka 4

Dagen idag har varit ganska lugn. Började med skolarbete på förmiddagen och vi är snart ta mig tusan klara. Härliga tider. På eftermiddagen blev det en liten middagslur efter maten, men den blev inte långvarig då jag blev av Markus som behövde hjälp att knyta slipsen. Jag hängde med över på förfest och var social och bjöd på hårspray innan sällskapet skulle vidare på julsittning. 

Nu ska jag öppna min fjärde lucka i kalendern, ta en dusch och ladda inför morgondagen.
Shark & Jaws!
 


Lucka 3

Idag ska tredje luckan öppnas och jag spar mig till julkalendern på TV ikväll som för övrigt är helt okej att titta på.

Hade dagen ledig från skolan idag. Jag och Anna tyckte att vi förtjänade det eftersom vi har varit så duktiga och produktiva. Så idag har jag gjort produktiva saker på det privata planet. Frimärken till julkorten är köpta så snart åker dom i lådan, de två sista julklapparna är köpta och ska nu bara  slås in i vackert papper. Har också inhandlat alkohol tills på fredag då det bär av på kryssning. Kommer att bli så nedrans kul. Ska tvätta senare också för nu börjar troshyllan i garderoben att eka.

Men nu, Project och potatisgratäng.

Lucka 2

Lucka två är öppnad och endast 22 luckor kvar. Det närmar sig och jag är laddad och redo. Men har fortfarande dom där två klapparna kvar att köpa. Snön har kommit tillbaka till stan också. Vore gött om det kunde frysa på så att det inte är slaskigt i flera dagar.

Idag har jag och Anna varit duktiga. Vi har haft möte med sjuksköterskan som har sagt sitt om folderns text så vi har ändrat om så att alla bli nöjda. Affischerna är i princip klara också. Göta Petter vad vi är produktiva. På eftermiddagen blev vi alla i datsalen lite flamsiga och som tjejer kan bli i allmänhet. Men det vi inte visste var att det skulle sluta med att vi fick skäll av en kille som satt där och jobbade med sitt. Han ifrågasatte om vi verkligen studerade. Klart som fan att vi jobbar på med vårat men ibland får man väl ta en paus och bara ha lite kul? Inte vårt fel att han är superseriös och humorlös. Stackars han, kan inte vara lätt för han.

Nu ska jag dricka glögg.
B-L-O-S-S-A, glöggen heter Blossa!



Lucka 1

Idag har jag öppnat lucka nummer 1 i min chokladkalender, jag har kollat på det första avsnittet på årets julkalender och den verkar faktiskt helt okej för en gång skull. Allt mitt julpynt är uppe också, min stjärna i fönstret, min trätomte som farfar gjort och min lilla gran, mina keramiktomtar och min adventsljusstake står också på plats. Klapparna som är köpta hittills ligger inslagna och ger lite stämning dom också. Jag har varit produktiv och skrivit årets julkort som ska iväg, ska bara köpa frimärken till dom. Jag har till och med köpt en DVD med en brasa. Det är bara en brasa på TV-rutan and I love it! Det går att välja om man bara vill ha sprakljudet, julmusik eller både och. Kan vara den bästa DVD:n i min samling just nu.

Jag har till och med redan fått en julklapp, en fräsch och snygg matta som ger rummet den där härliga känslan av hem som jag gillar. Så faster med gäng, tack så mycket för den!


           

Jänta & Jag

Har haft en helt fab vecka med syster på besök. Vi gjorde allt i planeringen utom att kolla på bio, eftersom syster hellre ville shoppa upp sina pengar, men här följer allt som HAR gjort:

Shoppat julklappar
Åkt skridskor
Shoppat till oss själva
Kollat på film
Ätit godis och chips
Bakat pepparkakor
Druckit glögg och julmust
Vart på IKEA
Besökt Julmarknad
Ätit marsipan
Lagat tacopaj

...Och en jäkla massa annat.


RSS 2.0