Political Mess

Vi har en uppgift. En hemsk uppgift. Inlämning på tisdag och jag är ännu inte halvvägs. Han kallar uppgiften PM som sägs stå för promemoria. Pyttsan säger jag till det. Jag vet vad det egentligen betyder. Han ljuger. Det finns inget som heter promemoria, Political Mess däremot. Det finns. Det är i mina papper, i min hjärna. Jag känner PM:et ända ut i fingertopparna. Frågan kvarstår dock, kommer jag bli klar, kommer det vara rätt. Går det över huvudtaget att hitta rätt i all Political Mess?

Imorgon ska jag utforska och hitta fler klyftiga saker att skriva till PM:et, jag ska tvätta och sen är det husfest. Älska husfest. Men inte idag. Idag är jag trött. Känner för att sova nu, men klockan är ju bara 19...Kan inte sova än...Men snart. Snart.

On vacation

Jag är hemma nu. Hemma från min mini-semester. Det var kallt, snöigt, ibland blåsigt, ibland soligt. Men det var kul. Riktigt kul.

Sälen var ett riktigt gott break från den nya kursen som skriker boring. I stället för föreläsningar och plugg gled jag ner för backarna och hade det allmänt soft med familjen. Det var längesedan jag åkte skidor men det gick bra. Takterna satt kvar men jag var inte lika snabb som syster i backarna. Jag hade kul för det, behöver inte kunna åka snabbast. Jag gillar att glida lugnt ^^

Som mellanmål har vi tryckt i oss 30 våfflor. Våfflor som pappa gräddat, inte sådana från våffelstugorna som finns, dom är dyra. Riktigt dyra. En uträkning visar att om vi skulle köpt våfflorna vi ätit skulle det kalaset gå på 1350 kronor. Det ni.

När jag inte glidit runt på skidor har jag lekt i snön med Mikkis och Amber. Jag har softat i soffan och glottat Knight Rider som gjort en dunder comeback, spelat kort och Bluff som för övrigt är ett väldigt komplicerat spel, vet inte ens om vi spelade det rätt.

Det har helt enkelt vart en splendid vacation. Kolla in bilderna, dom bjuder jag på.





Days gone by

Hej kära dagbok, var ett tag sen sist. Har hänt en del de senaste dagarna så nu ska du få höra.

En ny kurs har rullat igång som dom gillar att kalla politisk kommunikation. Jag gillar den inte alls. Gillar inte alls politik och nu ska jag behöva bli ett riktigt plugghuvud för att förstå allt. Har ju aldrig riktigt fattat det där med politik, riksdag, regering och allt annat som hör dit. Men det ska nog gå, det måste gå.

Fest har det vart också. Hemma hos mig. Det var kul. Trevliga folk, bra musik och väldigt konstiga samtal. Förstår inte hur vi kom in på allt vi pratade om men det var kul. Kvällen fortsatte på Arena och studenttorsdag. Det är lite dimmigt men jag hade kul. Blev som vanligt hungrig men till min förvåning var allt stängt. Burger King som ska ha öppet hade stängt klockan 23, not OK! Vi fick ta en svindyr taxi hem...Det sved i mitt hjärta. Åt mat när jag kom hem istället. Mycket gott.

Idag är det yrväder ute igen. Det blåser och ser jobbigt ut för dom som är ute och går. Jag ska inte bege ut idag om verkligen inte behöver. Hoppas inte jag behöver...Vore trist. Har en sak på schemat idag - packa. Jag ska ta mitt pick och pack och ta en sväng med familjen till Sälen. Ska bli kul. Det var längesen jag stod på ett par skidor, men takterna sitter nog kvar så det ska allt bli åka av.

Yrväder

Det är snö ute. Mycket snö.


Silversked

Jag har nog en liten osynlig silversked i min mun. Ibland blir jag påmind om att den finns där och då får jag verkligen veta att sitter som ett smäck. Senast jag blev påmind om den var nu i helgen av min morbror. Han kommer hit lite då och då för att kolla på en hockeymatch och jag tackar inte nej eftersom jag har den där skeden.

Hela helgen har kostat mig noll kronor och det gillas så tack för det käre morbror och jag ska inte klaga på sällskapet för trevligt har vi haft det. Tycker jag i alla fall. På fredagen blev en lugn kväll med käk och tv-tittande. På lördagen däremot var det full rulle. Vi började med en tur på stan och Bergvik, jag skulle kolla på goggles och morbror skulle köpa jeans och besöka bolaget. Men jag fick snabbt beslutsångest över vilka goggles jag skulle köpa, fanns många fina och i olika priser. Fattig syudent som jag är övervägde jag dom billiga men ville så klart ha dom dyra coola, jag menar, man vill ju inte se ut som en byfåne i skidbacken. Då helt oväntat sponsrar morbror med ett litet bidrag och valet blev genast mycket lättare. Nu sitter jag hemma och väntar på att glida ner i backen med mina ascoola, fräscha goggles. Efter all shopping åkte vi hem och slappade lite innan det var dags för hockeyn. Var mycket kul och jag kom fram till att Färjesta aldrig förlorat en match när vi vart där och det slutade inte i lördags. Ska nog snart kräva gratisbiljetter ^^. Efter hockeyn följde mat och en tur till Pitcher's innan det var läggdags.

Btw, check them out!


Lättade axlar

Nu är det gjort, nu är det över och slut. Redovisningen om mitt och Annas projekt är avklarad, trycksakerna är trycka och klara och kommer att finnas över hela skolan nästa vecka. Ska norpa åt mig ett ex av varje sak så jag har sparat vad vi gjort. LIte lurig får jag va, det är ju trots allt mitt jobb ^^. I alla fall så är det så skönt att ha det gjort och mina axlar är väldigt lättade för den tyngd som vart på dom i ett antal veckor nu har inte alltid varit lätt.

Nu väntas dammsugning för att göra det rent och fint tills morbror dyker in. Vet inte när exakt han ploppar upp på kronoparken men lika bra att göra iordning med en gång.

Ha en great weekend alla, ses till kursstart och det kommer bli fab. Hoppas jag.

Det flyter

Allt fungerar ganska bra för mig nu. Jag är klar med den indivuduella inlämningen, redovisningen för grupparbetet är imorgon och det hela känns mycket bra. Idag har jag vart iväg och simmat, igen. Var iväg igår också. Morötterna smakar bra och jag är nöjd. Känner mig på ett sätt äckligt nöjd. Bryr mig inte ens om allt som heter hosta och förkylning längre. Har nog blivit en sån vana när jag haft det så länge.  Hur som haver, All is good. Livet flyter på fint, väldigt fint.

Imorgon kommer Onkel och hälsar på över helgen. Det kommer bli hockey, Systembolaget och annat trevligt. Känner det på mig. Kommer bli en bra och billig helg ^^ Kul med besök om du frågar mig.

Så lätt, så bra

Har idag äntligen fått min inbjudan till Spotify. Så här sitter jag och är helt äckelglad och söker hej vilt på låtar och artister. Det är nog det smartaste jag vet just nu. Älska Spotify mina vänner!

Livet i övrigt är ganska underbart. Jag och Anna är praktiskt klara, har bara PowerPointen kvar till redovisningen. Jag är näst intill klar med den individuella delen. Jag har Spotify, haha. Har tagit tag i det där med hemförsäkring också. Känner mig bra idag...förutom hostan och förkylningen. Kan det inte ge sig någon gång? Men det som inte dödar, det härdar så det är väl bara att stå ut.

Reserverat

Bio...Vad tänker du på då? Kanske är det popcorn, CocaCola och annant snacks. Bio är ju i sig en trevlig upplevelse. Idag skulle jag, Eve och Emmy njuta av en sådan...trodde vi.

Vi skulle hämta ut våra biljetter som jag reserverat tidigare idag. Vi skulle se Twilight och jag sa inte nej till att se den en gång till. Jag menar Edward, du vet vad jag menar Emilie. Gubben i kassan frågar efter mitt telefonnummer och jag ger det till han. Men icke. Det finns ingen reservation. Jag finns inte i systemet och jag tänker genast panik. Jag ringer hem till pappa och ber han kolla mitt bekreäftelsemail så att allt stämmer. Mycket riktigt, allt är som det ska. Men de plaster som jag bokat är redan sålda och upptagna. Gubben i kassan, som för övrigt var fet och ful, beklagade. Ja men tack så mycket din lilla...

Efter lite resonerande gick vi på en annan film, Yes Man. Den var i och för sig rolig och bra men det var inte den vi ville se. Hade jag velat se den hade jag väl för tusan bokat platser till den och inte Twilight!!

Imorgon är det jag som mailar SF och jag kommer inte vara nådig. Dom kan förvänta sig ett arg och inte allt för trevligt mail. SF=SkitFilmer kanske? Någon som vet?

Tack för mig, en arg morotstuggande fejk-kanin.

Keep it moving

Jag jobbar på min fräschhet. Jag jobbar verkligen på det. Jag tuggar morötter, äpplen, päron och meloner som om jag inte gjort något annat. Jag vandrar, traskar och spatserar. Då och då inbillar jag mig att jag är förföljd och snart kommer bli våldtagen, men det händer ju såklart aldrig. Bara jag som är paranoid. Så jag kämpar vidare med min fräschhet och hoppas att jag kommer känna fräsch någon gång framöver.

I övrigt är mitt liv trevligt. Skolarbetet närmar relativt klart, bara den skriftliga inlämningen kvar och sakerna är inne för tryck. Wohoo! Jag och Anna har lyckats tillfredsställa "Okej-tanten". Har gjort en samhällsinsats och hjälpt en sjuk och hjälplös stackare. Det tror jag var uppskattat.

Nu är det snart kvällsmat - vaniljyogurt med mörk choklad. Kan det bli bättre?

Förtydligande

Till Käre Mekonnen ( vet vem du är så ingen idé att gömma dig^^)

Klart min rosa lilla väska har hjul. Bilden är bara tagen så att hjulen inte syns. Kan berätta att den har två svarta alldeles förträffliga hjul.

Tack för mig.

Ey, Mackanovic...

 ...Jag har en ny leksak som behöver testas. Ska vi handla?



För pengar kan man köpa saker

Fick ganska mycket pengar i julklapp vilket gjorde mig väldigt glad. Det gjorde att jag kunde unna mig lite saker på reorna som florerat runt om i landet. Det har bllivit lite kläder och framför allt möbler. Har köpt nytt skrivbord och nya hyllor och det är ju så jäkla snyggt att jag bara måste visa alla. Tänk så jäkla nöjd jag är och glad att pappa är så bra på att skruva ihop saker.

Check it out!



Home Sweet Home

Borta bra men hemma bäst. Så är det nästan alltid. Det är skitkul att dra iväg någonstans men tusan vad gött det är att komma hem. Hem till sitt och hem till sin egen säng. Jag älskar att komma hem. Och nu är jag hemma. Hemma i Karlstad. Det är dags för vardagslivet igen nu när det bara är några dagar kvar på julledigheten. Men det har vart en bra julledighet. Berättar inte så mycket i ord om den utan slänger upp lite bilder i stället.


Fresh

Nytt år, ny låt va det någon som en gång sa. Kanske det stämmer. Kanske är det dags att börja sjunga en annan melodi, låta livet få en annan takt?

Hur som haver så är det i alla fall ett nytt år och jag ska ta till vara på det. Ordning och reda i mitt liv. Det är dags nu eller i alla fall efter förkylningen. Orkar inte med så mycket nu på grund av den men när den är borta då jävlar ska jag sjunga en annan låt, en helt ny melodi.

Nu är det 2009 och det är dags att bli fresh!

RSS 2.0