Hornborga in my Heart

Njae...Inte riktigt kanske. Men jag var ute vid Bjurum/Trandansen i går med pappa för att skriva reportaget som vi har i uppgift att göra. Har nu på förmiddagen lyckats få ihop ett bra litet textstycke på lite över 4000 tecken så jag är nöjd. Har fått med lite små detaljer som man skulle ha. Enligt vår lärare ska man leka ekorre, vilket innebär att man ska samla på sig så mkt som möjligt även om man inte kommer att använda det sen. Jorå...Ekorre det var jag nog. Har även gjort klart min andra nyhetsartikel, jösses vad jag känner mig produktiv. Men det känns bra, skönt att få saker ur världen. Nu är det bara populariseringen och stilanalysen kvar men dom ska nog gå minst lika bra, hoppas jag.
 
Idag väntar en tur till stan, ska till banken och försöka på ordning på saker och ting. Nordea är ju så fantastiska ^^. Sen blir det väl en liten tur runt i dom få butiker som finns här i Falköping. Ikväll blir det packning för hela slanten för imorgon drar jag och Syster Yster "norrut" till K-town. Ska bli trevligt att komma tillbaka och jag och Syster ska nog förlusta oss med både badhus och bio. Och kanske en och annan pizza, vem vet.

Home Sweet Home

Då var man hemma i Falköping igen. Känns trevligt (för att reta gallfeber på mamma). I morgon är planen att åka till Falbygdens Ost för att skriva en artikel för skolan. Ska bli skönt att få saker avprickade på listan med massa uppgifter. Ska även senare under min Falköpingsvisit göra ett reportage om Hornborgasjön/Pappa. Ännu en avprickning, mycket trevligt. Ska även försöka hinna med att slappna av lite men det ska nog inte bli något problem, är ju lite av ett proffs på det.

På självaste påskafton blir det middag hemma med massa folk, som vanligt. Sen bär det iväg på förfest med alla gammal trevliga falköpingsbor. Sedan väntar så klart Terrassen. Vad annars? Men det ska bli kul...Eller ska jag säga trevligt? Hehe. Sedan följer några slappa dagar innan jag och Syster Yster åker tillbaka till K-town för att förlusta oss.

Packat & Klart

Nu är allt packat och jag är redo att åka hem. Är så lycklig att allt fick plats i en väska, för det är ju så jobbigt med två. Nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska bli dags att gå till bussen. Är cirka en och en halv timme kvar tills dess. Ska väl försöka underhålla mig med TV:n och Internet medan jag väntar. Förstår det inte men jag blir alltid så resesjuk dom sista timmarna innan det är dags att ge sig av. Fattar inte detta. Men men, jag ska nog över leva hehe.

So long K-town. Hello Fkp.

Sverige campar

Det finns ett program som går på TV4Plus som heter så - Sverige campar. Herregud vilket folk, att dom inte har något annat intresse i livet än camping. Min mening är inte att dissa camping totalt. Jag är själv uppvuxen med campinglivet och är van vid allt som camping innebär även om det inte ligger mig varmt om hjärtat nu för tiden. Men det finns ju gränser för hur camping det kan bli. I kvällens avsnitt av detta program handlar det om midsommarfirande på två olika campingar i vårt land. Båda dessa campingar har otroliga traditioner som följs till punkt och pricka. På en av dom så börjar dagen med att en säsongsbunden gäst spelar trumpet för hela campingen. Vem vill vakna av trumpettjut tidigt en morgon när man är ledig? Och jag som tyckte att mina föräldrar och andra släktingar var campinggalna. Dom börjar nästan direkt efter jul att prata om hur lång tid det är kvar tills säsongen börjar. Och när campingsäsongen är slut pratar dom i stället om hur långt det är kvar till jul. Är detta det enda vuxna lever för, jul och camping? Då vill jag aldrig bli äldre än vad jag är idag.

Fast i sommar, då ska jag på mitt egna lilla campingäventyr. Även om jag i hela mitt liv har semestrat i en husvagn har jag aldrig tältat. Oj då, tror jag att ni tänker då men det är den bistra sanningen. Men i sommar ska detta prickas av, ska bli trevligt att få uppleva tältlivet. Fast...jag har ju faktiskt på sätt och vis tältat en gång. Ni vet sånt där tält som man hade när man var liten? Ett sånt har jag och min barndomsvän Richard tältat i en natt - i ett förtält dock. Så det räknas nog inte som äkta tältning tyvärr.

För er som känner er lockade att titta på detta trevliga program så går det som sagt på TV4Plus, på tisdagar kl: 20
Mycket nöje! Hehe.

Sommarjobb

Fick idag svar från ett av alla sommarjobb jag sökt. Jag fick det och jag svarade ja tack på det. Detta betyder att jag ska jobba på Falbygdens Ost i sommar, flashigt värre. Det känns skönt att man vet att sommaren är säkrad. Man måste ju tjäna pengar som man kan spendera och spara. Det finns så mycket jag vill men jag har två mål som jag ska spara till - en utlandsresa någon gång och en ny tatuering. Är så sugen på att bläcka på mig lite igen. Och nu kommer min mamma och pappa hemma i Falköping att flippa ur...Tur att man är vuxen och gör som man vill. Men åter till att prata om jobbet. Jag ska ju alltså jobba med ost, om det inte framgick av företagets namn, och ost är ju ett livsmedel. Enligt livsmedelslagen får man inte ha nagellack på sig när man hanterar till exempel ost. Och för alla som känner mig någorlunda väl så vet ni att jag alltid har nagellack på mig. Jag kommer att känna mig såååå naken när jag ska vara utan. Men jag får väl klara mig med att pensla på lite färg bara på helgerna.  

image15

image16


HUR SKA DETTA SLUTA?
 

Trevligt

För er som läst min blogg har ni kanske märkt att jag använder ordet trevligt väldigt mycket. Jag ska nu försöka förklara varför det är så. Jag har en vän, eller jag har väl många egentligen men nu ska jag prata om en specifik vän. Nämligen Markus. Detta med trevligt är hans fel helt och hållet. Det är han från början som har missbrukat detta ord, speciellt i sammanhang om personer, till exempel:
- Ja men han är ju en trevlig fotbollsspelare.
Och lättpåverkad av allt och alla som jag är så säger jag nu såklart att allt och alla är trevliga.

Finns även små andra ord och fraser som Markus har smittat ner mig med:
- Vad händer i Lissabon?
- Potatis!
- Odengatan 36!
- Jag ska döde alle!


Finns säkerligen ännu fler men dom får dyka upp någon annan dag.

Klassfest

Var på en mycket trevlig klassfest igår. Eller ja...klass och klass, det var väl mer egentligen dom som man alltid brukar festa med. Men det var väldans kul det också ska ni veta. Vi underhöll oss med en massa trevliga saker, inte bara alkohol. Utan även Melodifestivalen, SingStar och lite annan trevlig musik, och Björn så klart. Och för er som inte vet så vann ju Charlotte Perelli Melodifestivalen, var inte min favorit men det är ju bättre än Christer Sjögren och Amy Diamond i alla fall. Jag hejjade på BWO, tycker att dom är trevliga jag.

När vi senare skulle bege oss mot taxin så möttes vi av ett gäng ynglingar av utländsk bakgrund (som egentligen spelar någon roll men för att förstå min snart kommande kommentar har detta ett syfte). Dessa började att mucka bråk, varför vet jag engentligen inte och jag har nog aldrig varit så arg. Jag stod redo med knuten näve och var inte långt ifrån att slå till en av dom. Men jag hejdade mig och hotade i stället med att säga:
- Passa dig så att jag inte trycker ner en gris i halsen på dig muslimfan!
Sedan gick jag därifrån för att inte ställa till det för mig själv, detta kallas självdisciplin gott folk.

Kvällen fortsatte på Nöjes och jag hoppades på att få skaka rumpa. Men lite oväntat så åkte jag hem, varför tänker jag inte ta upp här. Men ni (typ mamma) som tänker snusk nu tänker fel, bara för att ha det sagt hehe. Men jag hade en jättekul kväll även om den inte slutade helt som det var tänkt. Men Nöjes lär stå kvar några helger till om man säger så.


image11

Back to the Hood

Jag ska ännu en gång återvända till Falköping. På mycket kort tid också, var ju där för ungefär två veckor sedan, men det ska bli kul. Ska åka tillbaka över påsk eftersom det blev ändrade planer med mina indier som egentligen skulle ha kommit hit. Ska denna tur stanna lite längre eftersom vi inte har några föreläsningar veckan efter påsk, typ påsklov ju. Trevligt, men vi är ändå inte sysslolösa. Har allt en uppgift att jobba med. Och när jag ska åka tillbaka upp ska syster yster hänga med och stanna över helgen. Hur ska jag klara en helg utan alkohol och festande? Jorå...det ska gå så bra så...tror jag. Jag har planerat lite att vi ska förlusta oss med bio, förhoppningsvis Sweeney Todd om den fortfarande visas. Johnny Depp är ju alltid trevlig. Som en vän en gång sa: "Han är ju till och med snygg när han är död." Vilket fan är sant. Han kan göra vad tusan som helst och ändå vara den snyggaste människa på denna jord. Varför kan inte alla män se ut som honom? Vore ju lite trevligare då...Eller?

image9

THE HOOD

Far är rar

Sitter och har relativt tråkigt. Halvkollar på Grey's Anatomi men känner inte att den serien intresserar mig längre. Så jag tänkte fördriva min tid med att lägga upp en söt, fin liten bild på min lille far. Han gillar egentligen inte att kallas far, han känner sig så gammal då säger han. Men på denna bilden som är ifrån 70-talet ser han allt annat än gammal ut. Min far var allt en riktigt cooling hehe.


image8


MIN KÄRE LILLE FAR

Mail maddafakka

Hade fått ett trevligt litet reklamblad i posten idag från Yves-Rocher. Anledningen till att detta reklamblad var så trevligt berodde på det lilla trevliga läppglanset som medföljde. Var en alldeles perfekt färg för mig och lagom glossigt för min smak. Alltså det perfekta läppglasen för moi. Kanske för dig också Markus?

image7

Trial by Jury

Okej, vi har ingen jury i Sverige men det lär ju bra. Var på rättegång idag med Evelina. Var tvungen att gå på en muntlig sak för en uppgift i skolan. Vi ska nämligen skriva en nyhetsartikel så jag tänkte varför inte göra en om något som intresserar mig. Jag älskar rättegångar, har vart på flera stycken men juridiken som jag läste på gymnasiet. Jag tror bestämt att rättegångar ska bli min nya hobby.

Rättegången vi var på handlade om lite smått och gott. En man som stod åtalad på fem olika punkter. 3 snetterier, olovligt innehav av kniv och hemfridsbrott plus skadegörelse. Han dömdes på alla men det var ju inte så konstigt eftersom han erkände på alla. Men det var en trevlig rättegång.

Efter rättegången var klockan så pass "lite" att affärerna inte ens öppnat i stan så vi bestämde oss för att ta en frukostfika. Det blev en skagenbaguett och en varm choklad på Mat & Muffins. Väldans trevligt. Sen gick vi en sväng på stan, Evelina skulle byta en kjol och kolla lite åt en polare som ska gifta sig. Efter denna lilla stadsvandring åkte jag hem och sov...I nästan två timmar!! Blev lite längre än vad jag planerade men vad ska man göra? Åkte och handlade lite efter tuppluren, kände inte för att gå. Det regnar ju. Nu är jag hemma och softar, mätt och belåten är jag också. Det blev lax till mat idag. Kände mig nästan lite nyttig fast jag tror inte att jag var det, men ändå hehe.

Min bror & jag

Hade en mycket rolig och trevlig helg med lillebror. På fredagen bar det av till Rumpan, vi lyckades att ta oss igenom ett väldigt svårt quiz om jag får säga så. Men tyvärr kom vi inte med i top-10, men det var väl ändå lite väntat. Två öl var blev det från baren och dom gjorde nog susen för efter quizet blev vi uppdragna på det lilla dansgolv som finns av ett gäng indianer i bar överkropp. Dessa indianer insisterade på att min bror skulle se likadan och började ta i hans kläder som han drog tillbaka. Men efter lite övertalan så stod han där, mitt bland alla indianer i bar överkropp och skakade rumpan. Inte nog med detta...5 minuter senare står han, min lillebror, på bardisken och dansar. Inte ens jag har fått stå på baren på Rumpan. Men det var väldigt kul och en syn för gudarna. Ska försöka få tag på bilder från denna kväll eftersom jag själv glömde kameran.

På lördagen var det relativt tidig uppgång för att ta en sväng på stan. Broder var den enda som shoppade, två jättefina T-shirts. Bra inköp bror. Efter en intensiv shoppingrunda gick vi till baguettplacet och käka lite lunch innan vi for hem. Slappade hemma i typ två timmar innan det var dags att bege sig igen. Denna gången till LLA för att se lite hockey. Färjestad mot Brynäs. Min bror hejjar på Brynäs, liksom pappa, fråga mig inte varför men men. Och ståplats hade vi också för det var det enda som fanns kvar, stackars lillebror att behöva stå mitt i FBK:s hejjaklack men det gick bra ändå tror jag. Tyvärr gick det ju mindre bra för Brynäs som förlorade med 0-5. När hockeyn var över drog vi till Mama Rosa och drog i oss nästan var sin hel pizza. Efter pizzan gick vi hem och degade i soffan resten av kvällen, heeelt utmattade båda två. Men det var det värt för en trevlig helg det var det.



image6

Bror på ingång

Imorgon kommer min stora lillebror hit till mig. Ska bli trevligt tycker jag. Jag ska dra med honom till rumpan och supa honom full...hehe nej då mamma. Jag skojjar bara. Men vi ska till rumpan i alla fall. På lördag blir det hockey, ska bli riktigt kul faktiskt. Det är i alla fall detta som är planen än så länge, vad som händer ut över detta får vi se. Han är ju inte myndig än stackarn så vi kan ju inte dra ut nånstans, men vi kommer nog att kunna roa oss bra ändå.

Och när man får fint besök så måste man ju städa också så det ska jag väl ta tag i nu...snart...om en liten stund. Tvätta och diska står också på dagordningen. Det är ju för tusan så att man känner sig som Askungen igen. Men men...sånt är livet. Tyvärr, hehe.

image5
 SÖTA BROR

Ont i pannkaks

Vaknade upp andra dagen i rad nu med världens jävla huvudvärk. Mitt i pannkaks dessutom. Och för er som inte vet vart det ligger så hade jag ont mitt i pannan. Och annu värre känns det ju när man aldrig, verkligen aldrig har huvudvärk annars. Men efter lite pillerknaprande gick det över och jag begav till skolan för att sätta upp lite affischer för jobbet. Tog mig sen en tur till stan för att handla lite och fylla upp pillerlagret i fall man skulle vakna upp med pain in the pannkaks imorgon också.

Nog om pannkaks...Nu ska jag snart iväg till en privat engelsklektion och det är jag som är läraren. Haha. Men det ska bli kul. För er som inte känner mig så älskar jag engelska, finns inget bättre nästan, och speciellt då engelsk grammatik. Freakin' fantastic om jag får säga det själv.


En alldeles underbar helg

Precis så var det, underbart. Lördagen var mycket trevlig. Var först i Borås med mamma på en trevlig shoppingtur som slutade med en t-shirt, ett par leggings och Dirty Dancing. En film som alla tjejer bara måste ha i filmsamlingen. När vi kom hem från Borås var det bara att börja göra sig iordning eller som vissa andra kallar det - Laga mat. sedan var det dags för party. Förfest ute i Gudhem hos Emma med gänget och Cypern-pojkarna. Mycket trevlig förfest om jag får säga det själv hehe. Trevlig musik, trevlig alkohol, trevligt sällskap och framför allt en mycket trevlig daglig dos av Björn Gustafsson. En del intressanta sms gjorde kvällen lite roligare också. Så bättre kan det nog inte bli. Efter denna trevliga förfest bar det av till Terrassen. I kön in precis framför vakten blev jag fälld av Adamsäpplet och ramlade mitt framför vakten som kläckte ur sig: "Du kanske ska ta dig ett varv innan du får komma in här." Men efter min lilla förklaring om att jag ramlade på grund av en fällning så var jag välkommen in utan att behöva ta ett varv. Väl inne på Terrassen så var det som det alltid brukar vara. Mediokert fast kul, vet inte riktigt hur det går ihop men det gör det. Träffade många välbekanta ansikten som man inte sett på ett tag, alltid lika kul.

Efterfest blev också. Åkte tillbaka till Emma. Kollade på TV ett tag, åt lite Gott&Blandat och lite pepparkakor. Fick lite massage av den där konstiga dynan som fanns i en stol och inte var det skönt inte, gjorde ont som tusan men det var ganska kul. Sedan så paxade jag Emmas säng...dags att ZZzzzZZova.

Dagen efter softade vi hemma hos Emma och hade det väldans mysigt allihopa. Mamma kom och hämtade mig på förmiddagen och vi åkte till Skara för att hämta pappa som kom hem från Tyskland. Och mycket riktigt så fick jag med tre finfina flaskor hem. Bussresan hem gick fint med en så fullproppad buss har jag aldrig vart med om tidigare. Och jag hade så klart turen att hamna bredvid en som smygtafsade på en. Bara så där råkade pilla på en med jämna mellanrum. Svårt att sitta still verkade han ha också. Tur att man lyckades sova lite i alla fall.

Nu är jag hemma i K-town igen och vardagslivet rullar på som vanligt. Men det är ju ganska trevligt det också =)

Falköping baby

Befinner mig nu i den stora metropolen Falköping. Alldeles underbart för tusan. Hade en trevlig hemmakväll igår med familjen, alla utom pappa som har åkt till Tyskland för att shoppa upp sig på lite alkohol...Eller ja, mycket alkohol kanske. Kan ju hoppas att det finns något för lilla mig att frakta hem till Karlstad. 

Idag är planen följande. Åka till Borås och shoppa upp nästan alla pengar jag äger och har hehe. Ska bli trevligt att få gå i alla affärer och leta efter små guldkorn, hoppas bara att man hittar något kul också då vill säga. Sen ikväll blir det fest med mina Fkp-Bitches och Cypern-pojkarna. Ska bli skitkul! Hoppas på en trevlig kväll vilket det helt garanterat kommer att bli med det sällskapet som väntar =)  

RSS 2.0