Geek me up

Jag funderar på att bli nörd. Helt supernördig inom ett område. Jag ska lära mig allt som finns att veta. Jag ska bli en sån supernörd så det knappt är sant tror jag. Jag ska lära mig allt om Avatar. Språket, ritualer, namn, ja allt. Jag bara älskar Avatar. Såg den på bio igår för andra gången och den är ju så sjukt bra. Jag som inte ens gillar sånt där si-fi i vanliga fall, men Avatar är inte vanlig. Nej, den filmen är speciell. Jag vill bo på Pandora, jag vill vara tre meter och blå. Men inte så mycket att jag skulle ta livet av mig i hopp om att komma dit. Nej, det är skillnad på nörd och störd.

Lamm smakar som kofta

Jag vill ha vår, det är ingen nyhet. Jag vill ha vår och nya kläder på kroppen. Har fortfarande julklappspengar som är sparade för just detta ändamål. Nya kläder alltså. Vår är lite svårt att köpa. Framför allt vill jag ha en vit längre kofta. Men det verkar som att butikerna inte förstår att jag vill ha en vit längre kofta. Det finns många fina koftor men dom är inte vita. Synd tycker jag. Ett annat problem med koftor är att vissa är gjorda i material som sticks, kliar och är allmänt obehagligt. Hur tänker man när man gör en kofta i "klityg"? Det finns väl ingen normal människa som frivilligt klär på sig ett kliande plagg. Lite Lambi-inspiration tack!


Flakes

Det finns många olika flingor här i världen. Frukostflingor, eller ja, CornFlakes, AllBran och allt annat som har tuppen på sig gillas ju. Kokosflingor gillar jag egentligen inte. Bara om dom sitter på chokladbollar. Annars är kokos inte någon höjdare. När jag ändå är inne på höjder så kan ju också snöflingor nämnas. Just i detta nu faller det en jäkla massa flingor ner och det yrar, blåser och har sig. Nu har det varit vinter länge nog tycker jag. Jag vill inte ha mer snö eller flingor som yrar. Jag vill ha knoppar som brister, sol som värmer och vita nya tygskor. Tänk den som ändå vore en björn. Tänk att få gå i ide och sova lagom länge till gräset är grönt och fåglarna sprider sitt jäkla kvitter. Saken är biff, björn är djuret att va.

Living next door

Jag har inte haft tid. Jag har inte orkat eller känt ett behov för den delen heller. Hur orkar folk som jobbar heltid och har fler än sig själva att ta hand om?

Jag skulle aldrig orka ta hand om någon annan än mig själv. Den saken är klar. Tur då att jag inte ska ha barn som tjatar om att dom är hungriga eller behöver hjälp med matteläxan så fort man klampar innanför dörren. Att ta hand om sig själv är ibland arbete nog. Sen ska det ju diskas, städas, tvättas och har man ungar ska ju dom dessutom badas och snytas och nattas. Nej, mitt liv levs bäst själv. Eller möjligtvis kan jag bli grannbo. Det är det nya. Kom ihåg vem som sa det först.


Sjukt

Vi svenskar är sjuka. Typ sjukast i världen har jag hört. Jag hatar verkligen att vara sjuk. Gillar det inte alls och det verkar ju helt öken att vara sjukskriven och behöva ha med den där Försäkringskassan att göra. Vilka rikspuckon. Visst det kanske inte är så stimulerande att jobba där men att vara så sjukt taskig mot folk är ju inte okej. Nej jag ska då aldrig mer bli sjuk. Inte i Sverige i alla fall, eller USA. Verkar ganska illa där borta också.

Men än så länge är jag frisk och ikväll ska jag supa skallen av mig. För det är det man gör när man är überfattig och frisk. Skål Sverige!


T.G.I. Friday

Japp det är fredag. Inget att klaga på. I kontorslandskapet är fredagar ett under. Då slutar folk lite tidigare och så där. Festar till det med en extra kopp kaffe och en sväng på stan på lunchen. Sicka busar. Men det är skönt med fredagar. Det har det ju alltid varit. Jag menar fredagsmys i soffan och Let's Dance. Det är väl så det ska vara när man jobbar på kontor? Eller på fabrik. Då ser ju livet ut så. Alternativt spelar man in På spåret och Skavlan och tittar på det när Let's Dance är slut och är uppe så där busigt länge innan man lägger sig. Ja, jag gillar fredagar. Inget att klaga på.

Folk är lata

Jag har en teori om att folk är latare i större städer. I alla fall när det kommer till att ta sig någonstans. Folk som lätt kunde tagit en liten promenix på fem minuter tar i stället bussen. Jag är helt för kollektivtrafik, tro mig. Men att åka buss från Östra Torggatan till Nygatan känns lite så där halvslött. Det tar inte lång stund att gå, hur jobbigt kan det vara? Visst det är klart att tant Berit på 83 år inte kan gå så illa långt, men unga fräscha Peter tycker jag allt traska på lite. Det tror jag nog till och med att han behöver.

Kanske är det ett storstadssyndrom jag är på spåren eller så är jag bara lite knäpp som kommer från ett yttepytte ställe där det bara är tant Berit som åker buss och tycker att vissa avstånd är lite för pinsamma för att åka. Som till exempel Östra Torggatan till Nygatan.


Jag fryser

Jag har aboslut inget emot det vita vinterland som täcker hela Sverige, faktiskt så gillar jag det. Att vädret är klart friskt och krispigt är trevligt tycker jag. Dock är det mindre trevligt när kylan utomhus letar sig in. Att en utomhustemperatur är 17 grader är en ganska okej siffra. Men den siffran står för graderna inomhus är det inte lika kul längre. Jag fryser verkligen. Och jag fryser aldrig. Ibland längtar jag efter att frysa lite för det är jobbart att hela tiden vara varm. Men nu är det inte kul längre. Inatt sov jag med full mundering plus tjocka stickade sockor. Visst vintern är mysig och fin och att åka pulka kan vara det bästa. Men vill jag frysa går jag ut inte in.

Hur som helst så fick dom tji dom där politikermänniskorna som skulle prata klimat och uppvärmning. Just nu är jag helt för uppvärmningen. Vad är det för fel på sol, flip-flops och grönt gräs?

Prisa vare Herren

Idag är tydligen 1,5 miljoner ångestfulla och sjukt trötta om man ska tro på Aftonbladet. Tydligen är det "tillbaka-till-jobbet-ångesten" som har infunnit sig. Jag kan inte riktigt förstå det där, ångest för att börja jobba igen. Så farligt kan det ju omöjlig vara. Jag var tillbaka på praktieken idag och det var riktigt skönt att komma tillbaka igen. Nej så det där med ångest har jag inga problem med. Det var väldigt många som hade kommernterat den där artikeln om jobbångesten. Folk skrev att det var för lite ledighet och bla bla bla. Men gott folk, tänk efter lite. Hur lediga hade vi alla varit om inte Jesus hade vandrat på Jorden. I skolan har man jullov, påsklov, det är en massa röda dagar som man är ledig på men som man egentligen inte riktigt fattar vad dom är röda för. Alla dessa lov är relaterade till vår käre skäggiga man. Tänk vad ännu mindre ledigt det hade vart utan alla troende som kräver ledigt för att fira och be eller vad dom nu pysslar med på pingst och himmelfärds. Nej, tacka vet jag kristendomen, kanske inte så tokigt ändå det där.


Basbollar

Verkligheten som så smått har börjat idag har bestått av mathandling och den horibla informationen om att busspriserna har blivit dyrare. Smyghöjning verkar vara det nya för Karlstad buss. Kanske kan någon som jobbar på den där stora organisationen i storstaden föra min klagan vidare. Jag är ju trots allt bara en fattig student.

Men annars är det okej, jag trivs med verkligheten. I alla fall min verklighet. Andras verklighet kanske inte är lika bra som min. Men det orkar jag inte fokusera på. Då pajar jag ju min egna fantastiska verklighet.

Något annat fantastiskt är The Baseballs. En helt supersöt grupp från Tyskland. Kul att dom är därifrån tycker jag. Lite kursivt på något sätt. Men kul.


RSS 2.0