Long time, no see

Det var längesen nu...Jag vet. Kass, det har jag varit. I alla fall ur ett perspektiv, ur ett annat har jag varit förbannat bra. Jag har kämpat med min hemtenta och lämnat in den, har fått tillbaka analysen och gjorde den förjäkla bra om jag får säga så självt. Har syster på besök också så att bolla plugg med familjeliv har varit en utmaning, blir väldigt lätt att tappa fokus. Men jag har gjort det. Nu är det klart. Nu tar jag helg och ska äta både fredags- och lördagsgodis. Det är ju trots allt höstlov. 

 


Tummen upp, absolut


Pluggeri

Hemtentan har anlänt. Den känns okej. Har dock inte börjat än. Men det kommer nog bra. Jag tror det. Jag hoppas det. Ska nog börja senare idag med den. Eller kanske imorgon. Jag vet inte.

Jag trycker in pausknappen på mitt liv och fokuserar på tentan nu. Nu ska det lekas plugghäst. Förhoppningsvis. Gnägg!

Inget vettigt

Jag bara segar. Har inget att göra. Ingen föreläsning. Ingen uppgift. Väntar på att hemtentan ska komma så det blir lite att göra. Igår var jag inte ens utanför dörren. Jag tog inte ens på mig ordentliga kläder. Idag har jag kommit lite längre. Har målat på ett ansikte och tagit på mig kläder som man kan visa sig ute i. Jag en plan idag. Jag ska till Konsum och panta och köpa mjölk så jag kan dricka varm choklad ikväll. Mumma.

Sucky

I sommar fick jag veta att jag var en viktig person. Och viktiga personer dom svarar i sin telefon när det ringer och dom ska finnas på plats där det händer, när det händer. Det brukar jag vara. Jag brukar vara som den där sleven som alltid ska vara mitt i grytan. Men inte nu. Inte på ett bra tag framöver. Jag har andra ärenden nu. För jag en viktig person på många olika håll. Men jag kommer att vara sucky. Så är det. Men ibland är det så. Återkom gära i november. Då har jag återgått till att vara den där sleven igen. 

               
                                                            En väldigt viktig slev


These boots

Stöveljakt. Det låter så där riktigt erotiskt och upphetsande så man knappt vet vart man ska göra av sig själv. Jag hade spatat in ett par kängor så jag bad systrarna hojta så jag kunde haka på deras stöveljakt. Jag var lite skeptiskt inför dessa kängor jag spanat in. Jag var rädd för att jag skulle se ut som någon som gillar Hitler och alla idéer han hade för sig. Rädd för att jag skulle se ut som en förrymd lumpare. Men prova var jag tvungen, annars skulle jag ju inte veta. Jag provade och det vart ju ganska bra. Visst lite militärvarning var det ju, men jag känner mig inte som en Hitlerkompis och det var ju det jag var rädd för. Men när jag står där i butiken med mina kängor på får jag en sån där hemsk och elak känsla. Jag ville sparka någon, verkligen sparka någon med mina kängor. Det är ju helt sjukt. Men som vanligt så är jag ju lite knäpp. Men att jag ville sparka någon? Det var nog det knasigaste.




Have yourself a merry, little...

Jag vill ha jul. Nu. Jag älskar julen och jag längtar redan. Jag vill dricka glögg och äta pepparkakor. Jag vill ha upp mitt julpynt och lyssna på julmusik. Jag har redan planerat alla julklappsköp och vill börja handla nu. Jag vill julbaka och skriva julkort. Att jag är knäpp vet jag redan. Det ligger i min natur, men julen är ju så fantastisk.


...christmas


Det ligger i generna

Nu har pendantkärringen vart framme igen. Har inget för mig. Har varken föreläsning eller någon uppgift att jobba med så jag tog fram alla mina kemikalier och gjorde rent hus. Nu luktar det konstgjord citron i hela lägenheten och det är så där perfekt och fint överallt. Jag är knäpp jag vet det. Men det ligger i min natur. Jag tror jag fått det farmor. Alla andra konstiga beteenden har jag ju fått från farmor så vaför inte även pedantkärringen. Men jag har inget emot att vara lik farmor. Hon är ju så söt.

Float my boat

- Service!
- You never walk alone!
- Ta bort dig själv!
- Ja, vart var vi igår!?

Fiskarn a.k.a. Ranelid. I suck my brother. Köping. Köpings brorsa. Tatuerarna. Bullert.
Och alla andra.

Det var precis som vanligt.
 Fast bättre. Mycket bättre.


Check

Med lite ironi skriver jag:
- skolan. check.
- packning. ett halvt check.
- personlig hygien. ett halvt check. Har ju bara duschat än så länge så det är mycket kvar. Jag är en smutsig människa.

Snart pausar jag. Snart är jag redo och klar. Snart ska jag leka hoochie på Östersjön. Mycket snart smäller det.


Parler vous anglais?

En lång dag i skolan. En lång, seg dag i skolan. En lång, seg dag fylld med dålig engelska i skolan. Kurs på engelska i all ära. Det är kul. Jag gillar engelska. Men jag ogillar också när personer pratar fruktansvärd dålig engelska. Jag förstår ju självklart att alla inte kan vara bäst på engelska men mina öron blöder. Värst är ändå inte presentationerna med halvkass engelska på kinensiska,tyska eller svenska utan läraren. Hon kan verkligen inte engelska. Jag menar verkligen inte alls. Hon är liten och nervös. Det låter som att hon ska börja gråta när hon pratar. Jag klarar inte av det. Mina öron blöder jättemycket. Mer engelska åt folket! Mina öron tyar inte längre.

Home Sweet Home

Idag kunde man göra ett test i Metro för att få reda på vilken av hemmafruarna man är. Hemmafruarna i Desperate Housewifes alltså. Jag tänkte att jag är ju ingen hemmafru, har ju varken barn eller man men gjorde testet ändå. Jo då, visst är jag en äkta hemmafru. Den värsta av dom alla till och med. Bree van de Kamp. Men sen tänkte jag efter. Visst, jag har varken man eller barn och det är jag väldigt nöjd med men visst tusan är jag så där äckelpedant, organsiserad och rent av ett kontrollfreak. Jag lagar oftast min mat från scratch och jag gillar att baka. Jag kan sy, visst det gäller bara knappar och hål men visst fan syr jag. Och jag kan fixa lite med verktyg till och med. Fixade min skrivbordslampa idag och det innefattade både glödlampsbyte och skruvning med mejsel. Jag trivs ganska bra med att vara huslig, så länge jag slipper ett par snorungar runt mina fötter kan jag leva med att jag är som Bree.


Sour

Folk som inte är naturligt glada och inte har något direkt intresse av service och kunder ska inte jobba i butik. Så är det bara. Det finns ingen som vill ha hjälp en sur människa. Det är inte kul.

Ta till exempel om man ska lämna tillbaka en persienn som visade sig vara för kort för att fönstren inte var lika stora. Förpackningen saknar bara fyra häftstift och har i stället en tejpbit, det är ingen större skillnad. Persiennen är knappt vidrörd och man tänker att detta ska nog gå att lämna tillbaka. Då är det inte så kul att få en sur kille i kassan som spydigt häver ur sig:
 -Den här kan jag ju inte ta tillbaka fattar du väl. Förpackningen är ju bruten.
Det är inte kul att som kund bli idiotförklarad. Nej det är det sannerligen inte. Jag hatar killen som jobbar på Jysk.

Sömnlös i Karlstad

Jag åt nog för mycket socker på fikaträffen. Jag är fortfarande vaken. Jag försökte sova. Men det gick inte. Jag läste lite men inte blev jag trött. Så nu kollar jag på reprisen av Körslaget och har gjort klart min analys till fullo. Ska bara ta en stavningskoll innan den ska in. Har gjort klart PowerPointen till min presentation också. Nu är jag fri som en fågel i två veckor innan hemtentan dimper in.

Ska nog försöka sova igen...




Sköna söndag

Idag är en sån där bra dag. Mina 1200 ord är skriva, eller rättare sagt mina 1247 ord. Jag är inte seg och slö på grund av en lördagkväll på krogen. Jag har en ny fin persienn uppe(tack pappa) och ikväll vankas det fika. Jag gillar fika. Söta saker är goda. Det är ett faktum. Dagen idag kan bara inte bli dålig, för idag är en sån där bra dag.

Fruktstund

Nu är det fruktdags. Snart rullar dom in...


...Päronen


Göra ingenting

Idag är en sådan där dag när jag egentligen inte gör någonting. Det är skönt. Jag har lyckats få i mig mat och skrivit så pass mycket på min analys så att det nu bara saknas 62 ord, räcker fint till en finurlig slutkläm det. Men jag har inte varit ute, jag har inte duschat som jag tänkt göra. Inte heller har jag diskat än. Men sängen är bäddad så som den ska vara. Det är sköna fredag idag och det ska det fortsätta vara. Ska diska och duscha, det har jag bestämt. Sen ska jag halvdö i soffan och kolla på idol och någon söt romantisk film innan jag läser klart min bok. Imorgon kommer mor och far på besök och jag ska äntligen få upp min persienn. Och Markus ska äntligen få sin utlovade tacos. Det är lycka det. Tacos och persienn, vad vore livet utan det?

    


Seger



Jag besegrade honom och min förvirring blev till lycka.
Jag hade klarat det!


RSS 2.0