Blommig

Igår efter jag hade handlat kanske onödigt mycket mat och höll på att packa upp allt hemma märkte jag att jag inte hade så mycket frukostmaterial som jag trodde. Tråkigt tyckte jag, så idag köpte jag mig frukostmaterial i form av lite bröd, yoghurt och smaskigt pålägg. Men jag köpte en annan grej också. För första gången i mitt liv köpte jag en falukorv. Jag fick för mig att det kan ju vara gott med kanske lite ugnsfalu någon dag så den fick åka med i korgen. Falukorv känns egentligen som ganska äckligt men jag ska nog klara av att trolla med den så den blir alldeles underbart god. Så god att Kungen skulle vilja smaka.

On a roll

Jag har bara fyra saker att säga:

1. Jag är förjäkla bra, nöjd och glad.
2. Vi är förjäkla bra (och duktiga).
3. Vår handledare är äntligen glad. Hoppas det håller i sig.
4. Sommarjobb är kirrat. Gött mos.



Tummen upp
(sådan mor, sådan dotter...eller?)


22 och rynkfri

PRO är en organisation för alla pensionärer. På de flesta orter finns en PRO-förening dit du är välkommen. Här kan du möta nya vänner, resa, läsa om något du är intresserad av tillsammans med andra, sjunga i kör, motionera eller vara med i andra aktiviteter.

När jag blir gammal ska jag bli en cool tant. Om jag behöver en rullator ska den pimpas och jag ska ha mina Converse. Men en tanke har slagit mig, jag är redan gammal. Inte lastgammal men äldre, i alla fall om man jämför med dagens ungdomar som hänger på krogen. Men det är okej, jag har ingen åldersnoja eller panik för att jag någon dag kommer vara 42. Nej, jag har panik för att alla små har blivit så stora. När hände det? Hur hände det? Och varför är dom så många? Nej, jag ska nog passa på att bli medlem i PRO redan nu. Bra förmåner får man också och jag behöver verkligen klippa mig. Pensionärsrabatt är fint det.

Jag är så het, så het

Solen har inte varit lika närvarande idag som det varit dom andra dagarna i veckan hittils. Men det har trots allt varit en het dag idag. Jag besökte Hotspot-dagen i hopp om lite framtid och fräscha företag som lockade mig med lukrativa erbjudanden. Jag hoppades trots att jag vet hur det brukar vara. Är man ekonom eller ingenjör är en dag som Hotspot som en godisbutik för en unge på en lördag. Men för en sådan som mig är det inte lika roligt. Det är ungefär som KappAhl på en onsdag, sådär helt enkelt.


Underbart

Idag är det den 13 april och denna dag kommer att gå till världshistorien som en alldeles underbar dag i mitt liv. Anledningen är att det har varit en härligt produktiv dag med uppsatsskrivande på uni. Det var fisk till lunch i matsalen. Det är sol och allmänt skönt ute. Jag hade nya vita skor på mig. Men det bästa av allt är nog ta mig tusan inbjudan som väntade på mig i postfacket. Jag är nämligen som ny svensk medborgare inbjuden till en fantastisk dag med ceremoni och allt den 6 juni. Det bästa är att jag kommer få ett diplom.

Tropical

Det är alldeles underbart väder ute. Det är näst intill sommar och det gillar jag. Vintern har varit allt för lång och det är så skönt att snön är borta. Men det underbara vädret har också förvandlat min lägenhet en tropisk bunker där graderna skiftar mellan 30,2 och 43,7. Min hud klibbar, jag är svettig och känner nästan för att lägga mig på golvet, smörja in mig i sololja och låtsas att jag befinner mig på en playa någonstans i karibien. Vem behöver solsemester när man kan bo på Jakthornsgatan 84?

Besläktad

Sju veckor kan tyckas som en lång tid. Tänk så mycket som kan hinnas med på sju veckor. Sju veckor är ju nästan två månader. Två månader känns ju ganska långt. Det är ju som att längta efter julafton hela november och nästan hela december. Jösses så lång tid att vänta på julklappar. Men att istället för att vänta på julklappar kan man ju kanske få för sig att skriva en C-uppsats. En hel uppsats på sju veckor. Är det möjligt? Ja, har vissa andra lyckats så kan ta mig fan jag också. Så är det bara.

Förresten, är Buffaloskor back in style? Har jag missat något?


Käppar

Livet har varit bra i det sista. Saker och ting har flytit på och jag har gottat mig. Jag gillar när livet fungerar så. Denna vecka börjar dock stressen, C-uppsatsen. Nu ska det verkligen göras och jag är nervös. Men trots min nervositet kändes det bra. Kändes. Det känns inte bra längre. Inte på grund av det som ska skrivas. Inte på grund av tiden, utan på grund av handledningen. Jag har inte koll på vem handledaren är som vi har fått mer att hon bor i Dalarna och tydligen har påsklov denna vecka med sina barn. Vem fan bor i Dalarna och jobbar på Karlstads universitet? Jag blir så trött på allt. Hur ska detta kunna fungera? Handledning på distans har jag då inte godkänt. Jag pluggar ju för tusan inte ens distans. Åh, vad jag älskar att få sketna käppar i mitt fina nypolerade hjul.


Crash

Idag går det att läsa i den lokala tidningen att en olycka med en bil och en cyklist inträffade natten till fredag. Det var en ung tjej som körde på en ung kille på cykel. Det lät ganska högt av smällen. Hon var helt hysterisk och chockad. Hon skrek att han dör. Men det gjorde han inte. Han var skadad med inte så att han skulle dö. Snabbt flockades folk runt omkring och undrade vad som hänt. Hjälpen kom ganska snabbt men det kändes som en evighet. Den unga killen var groggy och nära att svimma av flera gånger men han höll sig vaken.

Allt detta stod så klart inte i tidningen. Men jag vet att det var så här det var, för jag var där. Jag var först på plats och hjälpte till. Jag satt där vid killen i min munkjacka och mina shorts. Jag pratade med honom, höll honom vaken och sa att hjälpen var på väg. Jag kände inte hur kall asfalten hade gjort mina knän innan jag reste mig för att ge plats för brandmännen som kom först. Innan dom kom kändes det som tiden stod stilla fast allt gick så fort. Jag var i som en bubbla, min egna värld med den unga killen som gäst.

Time goes by

Kvällarna ska tydligen bli ljusare och allt ska bli så härligt och bra när vi alla ställer fram klockan en timme. Visst jag är för att det blir ljusare på kvällarna och att vi närmar oss vår och sommar. Men jag tycker det är lite jobbigt också för att jag som icke-teknisk människa måste lyckas ändra om klockan här på min bogg. Jag minns hur jag kämpade med att få in den till en början och sedan när jag var tvungen att ändra den förra gången vi skulle ändra tiden tog det en evighet att få till rätt tid. Ett jäkla jobb det där med att hålla tiden. Men jag ska försöka. Annars skiter jag i det helt enkelt, det är ju snart dags att vrida visarna igen.

RSS 2.0