Questions & Answers

KLÄDER
Skor: Softa utan klack. Kan inte fungera i klackskor
Sneakers:  Converse så klart
Jeans: Stuprör. What else?
T-shirt: Cool. Som mig ^^
Underkläder: LIndex hipsters is tha shit.

ACCESSOARER
Väska: Lilla eller stora skinnen
Plånbok: En röd liten finurlig
Klocka: Svart armband med Mussepigg-tavla. ( Min första klocka )

TEKNIK
Tv: Silvrig fet sak
Mobiltelefon: SonyEricsson T280i
Kamera: Canon nånting. Digital.  
Dator: Bärbar

BADRUM
Tandkräm: Dentalux från Lidl, kan vara världens bästa
Tvål: Dove
Parfym: Hugo Boss
Medicin: Ibumetin och en trevlig hostmedicin om det behövs.

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: LOKA vildäpple. Men kranvatten är alltid trevligast
Vin: Det billigaste. Är ju student.
Bröd: Det mesta funkar. Älskar bröd
Glass: Helt ok, men hellre choklad

HEMMA
Säng: Svart trevlig sak från IKEA
Lakan: Just nu vitt.
Espressomaskin: Kaffe? Blä att dricka. Mmm att lukta på.
Kylskåp: För litet

FÄRDMEDEL
Bil: Karlstad Buss
Taxibolag: Finns inte med i telefonkatalogen. Men det börjar på F.
Cykel: Blåa Blixten.

ÖVRIGT
Frisörsalong:  Clipodrom
Bank: Nordea.

Tack för mig!

The Peach is Gone

Äntligen är den orangea persikoliknande färgen borta. Istället har mina väggar de fantastiska färgerna ingefära och mocca som de hette enligt färgburkarna. För oss lite mer lekmän kan jag besriva färgerna som gräddvit och chokladbrun. Mycket fint blev det och pappa gjorde ett bra jobb.

Mamma, pappa och Amber the Dog kom upp på lördag morgon och vi började med att äta frukost innan pappa började med måleriet. Han målade på bra medan jag och mamma hade fokus på Amber och få henne in och ut för promenader. Men det var ju inte det lättaste. Hon kan nog vara den tetigaste hunden jag mött. Hon var livrädd för att gå in ut så mamma fick bära henne, hoppas inte att det fortsätter när hon blir större och tyngre. Senare på eftermiddagen fick vi besök från Grums av Åsa och Bengt som hade med sig en kasse mat till mig istället för att ha med sig blomma som de annars brukar ha. Men jag tackar och bockar för att en blomma skulle vara långlivad i mitt hushåll.

På söndagen finslipade pappa målandet och jag och mamma tog en sväng till IKEA och en tur på stan. Och visst blev det lite shopping. Men det är ju aldrig fel. Innan mor och far for tillbaka till Falköping åt vi mat och fick lite ordning på torpet.

Idag har jag vart på ytterligare en shoppingrunda på stan och handlat på mig lite inredning som en tavla och annat smått och gott. Så nu är det riktigt hemtrevligt i min lilla boning.

Slänger upp lite bilder för att visa mitt lilla palats.









Gubben är överallt

Vad är grejen med Arne Weise? Varför har vissa av Sveriges företag helt plötsligt kommit på att ja, men den gamla gubben kan vi ju ha med i vår reklamfilm.  Jag har sett gubben i två eller om det till och med är tre olika reklamfilmer för olika företag. Varför nu? Varför ens Arne? Är det nån som vet?

Tror nog att min syster är gladare än övriga Sverige för hon har nog alltid haft nån grej för Arne. Men inte jag riktigt, visst han var mysig på julen. Men va tusan, en Folksamreklam? Nej, jag tror inte det.


Från mos till potatis

Idag hade jag och Eve handledning inför presentationen på fredag samt inför inlämningen av den personliga essän. Jag hade jobbat på bra med essän och hittat ett spår jag kände mig bekväm i. Jag har ungefär 2 sidor skrivet material som jag nu jobbar om för att få det så bra som möjligt tack vare Ulfs tips och råd idag. Och som jag sa när han frågade om det hela kändes klarare:

- Det känns som jag har gått från mos till potatis.

Denna udda metafor gällde också för vår gemensamma presentation. Det känns som att jag har koll på läget. Ska bara fixa allt så det är klart i tid.


Into the Wild

Kan vara den vackraste film jag någonsin sett. En helt fantastisk historia som imponerade mig mer än något annat tror jag. Christopher McCandless aka Alexander Supertramp var en märklig men fantastisk människa.

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva filmen, men en sån underbar film har jag nog aldrig skådat.



UNDERBAR. FANTASTISK. VACKER

Vad händer i Lissabon?

Ungefär så löd uttrycken igår när team City of Marzipan gick och vann musicquizet igen. Det är ju helt otroligt vilket uppsving vi fått denna säsongen. Det var en kul kväll igår med trevligt sällskap och vinsten gjorde det hela lite mer fantastiskt. Vi satt i vinnarhörnan och gotta oss med vinnarölen. Efter Rumpan bar det av hem till Rasmus på Campus 2 för lite tjat, spel och en helt galen Markus som lekte målvakt.

Idag blir det dock snäppet lugnare. Ska fortsätta med plugget och ikväll blir det CSI:Miami och förhoppningsvis en viss film om den finns inne. Men först ska jag en tur till IKEA för att ta tag i ett litet inredningsprojekt.

Reko

Har jobbat på fint idag tycker jag. Har fått ihop nästan en sida på min essä, hur rätt det känns är en annan fråga. Men jag har kämpat. Det har jag verkligen. Tvättat har jag också gjort. Det var det jag skulle berätta om. Jag var precis nere i tvättstugan för att hämta tvätten. Jag tyckte att det såg lite skitigt ut på golvet så jag sopade rent och tyckte allt att jag var bra duktig. Utanför sitter en äldre dam som väntar på sin vännina som också var innne i tvättstugan. När jag kommer ut så säger tanten:

- Det var allt en reko tjej som sopade golvet efter sig. Det är det inte alla som gör.

Av någon konstig anledning blev jag jätteglad och kände mig så otroligt duktig. Det allt något visst med att få beröm av den äldre generationen. I like it.


Plugghäst

Idag ska jag ta tag i plugget. Ska börja med min essä som ska in om en vecka. Är ju inte en stor uppgift egentligen men känns som att jag skulle behöva göra ett ryck nu. Läsa lite om det jag ska skriva om. Kan ju vara ett plus att förstå det essän ska handla om. Så till helgen blir det lugnt och inget supande. Kanske en liten sväng förbi Rumpan för ett quiz, men that's it.

Ska vara duktig och tvätta idag också. Förstår inte att det blir massa tvätt så fort. Tur att jag bor själv annars hade jag väl fått tvätta varenda dag vilket jag inte gärna vill. Jag har ju faktiskt ett liv...Eller ja ibland har jag det i alla fall.

Btw, Hang in there Farmor.


Teknikstegen

Det där med nya telefoner det är aldrig lätt. Men jag måste säga att jag är grymt imopnerad av mig själv när  jag nu lyckats ladda ner ringsignaler till min nya nalle. Har nog inte laddat ner en ringsignal sedan jag hade min asballa Nokia 3310 för en jäkla massa år sedan. Jag klättar på teknikstegen och jag är för tusan på väg uppåt. Jag menar bara nu efter sommaren har jag ny dator, en bärbar då ska tilläggas och en ny mobil. Jag är ta mig tusan på väg upp.



PÅ VÄG UPP...SAKTA MEN SÄKERT

Good Citizen

Ja, nu känner jag mig som en god medborgare i detta land även fast passet avslöjar ett annat land. Hur som haver, på uppmaning av Miss Ida T (http://dovehillpeople.blogg.se) länkar jag nu till www.uppdragbarn.se och hoppas att Vattenfall håller sin del av löftet och skänker 20 kronor till välgörenhet.

Länka du också så kanske världen kan bli lite bättre för alla kids där ute.

Ny fast gammal

Idag har jag teknikshoppat. Jag haver köpt mig en ny telefon, en SonyEricsson T280i för att vara exakt. Det är inte den nyaste modellen och absolut inte den flashigaste men den är ny och fräsch och alldeles lagom för mig och mina behov. 900 riksdaler pungade jag ut för den och det känns som ett bra pris om du frågar mig. Jag skulle aldrig få för mig att punga ut flera tusen för en telefon men är man prylmänniska så är man.



Förresten, Grattis till Kusin Stefan som fyller år idag. Ett år närmare gubbe ^^

Ack Värmeland du sköna

Än en gång har jag vart på upptäcksfärd i Värmland. Denna gång var det Billeruds bruk på Gruvön i Grums som stod på kartan. Jag och Eve skulle vara med på en krisövning dom skulle ha idag. Vår roll i det hela var att vara jobbiga journalister.

Det blev en tidig dag idag. Uppe innan tuppen, halv sex för att vara exakt. Sedan bar det av mot Grums för att samlas och gå igenom dagens övning. Det hela gick ut på att terrorister från Baltikum hade kapat en båt och sedan hade en lista med krav och om dessa inte tillgodosågs kunde det få förödande konsekvenser. Och konsekvenser blev det, två bomber small vilket resulterade i att två dog och åtta skadades. Min och Eves uppgift var att hela tiden ringa och stressa ledningen med frågor samt medverka på de två presskonferenser som hölls. Det roliga med övningen var att det kändes seriöst och på riktigt nästan men också att övningen gällde Billerud i hela Sverige. Summan av kardemumman är att dagen har vart hur kul som helst och en väldigt bra erfarenhet att ha med sig i bagaget. Att det underlättar en skoluppgift är ju bara ett plus.

Nu är jag helt slut och ska ladda batterierna för att orka föreläsning imorgon.

Puss, puss så får du en nuss

Puss, puss så får du en nuss
Puss så får du en nuss
Var eneste tann med börste og vann
Puss så får du en nuss


Ja så går den berömda borsta-tänderna-sången som mamma brukade sjunga när jag var liten. För er som är lite konfunderade över låttexten så är det ju så att mamma är från Norge och där betyder puss borsta och nuss betyder puss. Alltså om man borstar tänderna så får man en puss. Vilket var jättekul när man var mindre. Nu för tiden ser man ju inte det roliga i att borsta tänderna utan man gör det på rutin eftersom det inte finns några direkt roliga tandborstar och smaker på tandkrämer för oss lite äldre människor som kan förgylla dom 2 gånger 2 minutrarna man ska ägna åt sina tänder varje dag. Men nu är det slut på det. Nu kan det bli kul igen, i alla fall om du frågar mig. Fick nämligen en liten provtub med tandkräm av Emilie i torsdags. Det var en ny tandkräm som skulle bleka tänderna samtidigt som man borstade dom eller något sånt. Jag blev dock förvånad när jag kom hem och skulle borsta tansebissarna. Tandkrämen var ju midnattsblå och skummet blev blått. Äntligen kan det vara lite kul när man borstar tänderna igen. Äntligen

                                                         


City of Marzipan

We are back! Äntligen har City of Marzipan hittat tillbaka till Rumpan och Musicquizet. Och vilken comeback sen då. Vi vann gårdagens quiz som för övrigt var det första för denna höst. Vårt lag är tillbaka och vi är på topp. Utöver quizet var gårdagen väldigt angenäm - Mat på BlueMoonBar, men gud så mycket folk. Har aldrig vart med om en sån kö där någon gång. Inte fick vi sittplats heller så vi lekte asiater och satt på golvet vilket vi inte var ensamma om. Men gott var det och billigt. Sedan blev det lite "mellanfest" innan det blev Rumpan och hur det gick där är ju redan redovisat.

Men nu över till nästa redovisning - Finsittningen. Var en toppenkväll med god mat och trevligt folk. Min grupp Punk vann inte årets nollegrupp men vad gör väl det när dom vann årets låt, Punken Dunkar. Jag själv fick inget officiellt pris med inofficiellt stod jag för nollningens ord: Fierce. Sittningen var en alldeles fantastisk avslutning på nollningen och jag kan bara hoppas att nästa års nollning blir minst lika bra. Eller ska jag kanske säga fierce.

Bjuder på lite pics från nollningens alla äventyr.  


Avslutad

Då var nollningen slut för i år endast finsittningen som är imorgon återstår. Det har varit två helt fantastiska veckor och jag har träffat många nya fierca människor.

Idag har jag klippt mig och jag hade ingen vision alls om hur jag ville ha det eller vad jag ville göra så jag gav frisören relativt fria händer och hon var väldigt glad över att få klippa lite "hur som helst". Jag gick i alla fall från salongen med ett leende för jag var väldigt nöjd. Mycket hår har kapats och tunnats ut med gud så skönt att bli av med kalufsen. En timme och tio minuter tog det att få ordning på håret men det var det värt för det blev ju so fierce. Hann även med innan klippningen att köpa skor som jag ska ha imorgon och eftersom det är finsittning så tycker till och med jag att Converse inte är ett alternativ. Har också investerat i en ny kloj att ha på mig för jag är inte känd för att vara klänning- eller kjolfreak så när det vankas finkläder har jag inte för mycket i garberoben att välja på. Men nu känner mig nöjd med min outfit inför morgondagen och hoppas att den är godkänd.

Mer om finsittningen kommer senare och då kommer det även en massa pics från hela nollningen. Stay tuned!

RSS 2.0