47 fräknar senare

Solen gassar och bassänger lockar och hånar.
Att jobba i olidlig värme bara ett skutt ifrån svalkande vatten är inte kul. Men att tjäna pengar är kul. För pengar kan man göra saker. Typ gå på Plantis, äta glass, köpa kebabrulle. Har man inga pengar kan man nattbada eller ligga i häcken. Jaga katter är ett alternativ, en förutsättning är dock att katten springer från dig och inte mot dig. Men jag ska inte ligga i häcken eller nattbada för jag har ett jobb som ger mig pengar. Vet dock inte vad jag ska göra med pengarna. Kanske köpa en kanin. Jag har fått dille på kaniner. Vet inte hur allt funkar med en liten gnagare men det skulle ju vara sjukt kul. Stampe for ever! Fast min ska inte heta Stampe, kanske Pocorn.



Förresten, svettfläckar under brösten är inte sexigt. Belive me. Frigolit-morsor är inte så jäkla kul det heller.

Plurr

Vattnet kyler och luktar klor. Badhus luktar gott. Eller klor rättare sagt. Det är riktigt skönt att bara vara i vattnet och plaska lite. Vila sig lite på en gummiring eller stå lite på händer på bassängens botten. Bada är en sysselsättning jag gillar. Har fått gött med färg i ansiktet, armarna och axlarna idag. Magen och benen verkar dock ta längre tid. Får nog fuska lite till helgen om jag ska ha bara ben. Vill ju inte vara blekfet då. Det räcker med fet i helgen. Ska ju få finbesök också. Kommer bli alldeles förträffligt. Fest är bäst. Och bad. Det gillas.


Hemsk roligt

Varje dag har någon namnsdag. Min är den 22 juli. Dock inte med min stavning bara för att den där flotta prinsessan ska stava sitt så fint och flott. Idag har två människor namnsdag. Alice och...Adolf. Adolf får mig osökt att tänka på en viss person. Jag behöver förmodligen inte säga mer. Egentligen hade jag väl inte behövt förklara något alls. Adolf i sig säger ganska mycket. Att Adolf var en hemsk människa är också något som alla vet. Att han var omgiven av hemska människor är också ganska givet. Jag tänker främst på Mengele. Han gjorde elaka saker.  

Ibland finns det komiker som skojar om diverse saker. Kanske ibland även Adolf och vad han gjorde på sin tid. Ibland kan man själv få lust att skoja om hemska saker. Det känns hemskt. Fast det är roligt. Idag utlöstes det hela av syster som trodde sig se en två meter lång tax. Tyvärr var det bara två helt normala saker. Från dessa två taxar utvecklades det hela till Tyskland och Adolf men mest Doktor Mengele.

Två tankar som slog mig idag. Det är synd om feta taxar, deras magar släpar i marken. Och jag hoppas verkligen det finns en snäll Adolf här i världen.


Under Ytan

Kompressioner. Inblåsningar. L-ABC. HLR. Ja, allt det där. Det är gammalt. Inget nytt. Inte för mig. Men visst repetition är alltid bra. Sedan skulle det badas. Ner i plurret med er era landkrabbor. Simma hit, simma dit. Gör si, gör så. Hämta ringen. Hämta sänket. Plocka upp dockan. Bogsera. Lyft upp. Kolla andningen. Och glöm för Guds skull inte att ringa 112 på din papptelefon.

Och vem har sagt att badvakt är ett soft jobb?

Är slut i kroppen efter dagen som varit. Ska lägga mig och läsa i min bok. Imorgon ska Floby utforskas. Giddy up!

Barn

Att jag inte vill ha barn är ganska känt bland mina vänner och min familj. Jag gillar helt enkelt inte barn, dom behöver hjälp med allt och skriker och har sig. Jag tycker om dom barnen jag känner. Dom träffar man så där lagom mycket för att det inte ska bli jobbigt. Då är det okej.

Jobbigt var det dock idag. Skolavslutning och barn som vägrar sitta still och ska pilla på folk som dom inte känner. Dom tjöt och var allänt jobbiga. Än värre blev det efter en timme då lillkillen fick för sig att ligga under mina ben och pilla mig på låret. Då tog jag hans arm kollade surt på honom och sa "NEJ". Först då tog pappan honom och höll honom resten av tiden.

Jag vet jag är känslokall och elak, hur tusan kan man tycka illa om barn? Inte mitt problem. Hundar är trevliga varelser. Dom pillar en inte på låret. Så det så.


Ser det verkligen kul ut?

Lucky

Har idag precis som alla andra dagar promenixat med Amber. Vi gick kringelikrokit över nästan hela stan. Vi stannade till vid Supermarket där jag köpte jordgubbar som jag precis har tryckt i mig. Jag åt verkligen hela lådan, en hel liter. Men det var gott. Inte alls tokigt.

Har även hittat en godd-luck-charm, som dom kallar det där borta i staterna. När Amber hade en kissepaus tittade jag ner i gräset bland alla klöver som var där och hittade en fyrklöver. Den är nu inplastad och ligger i min plånbok.


...I should be so lucky, lucky, lucky, lucky...

Trök

Det är inte mycket liv och tjo och tjim här. Det regnar. Det är lillelördag och jag är seg. Måste skaffa mig en sommarhobby. Kan ju varken bygga altan eller påta i trädgården med tankte på boendesituationen. Tur att det är utbildningsdag med jobbet på måndag så jag kanske får börja jobba sen. Ska en tur till Resö också. Då får fasen solen skina så jag får lite brun hud och ytterligare fräknar i fejset.

Känner mig inte så positiv. Kan ju ha med vädret att göra. Ska inte solen skina när det är sommarlov? Eller...

Spatserar

Har pausat i några dagar här, men det får man när det är sommarlov. Det är ju det sommarlovet går ut på. Pausa alltså, och det har jag verkligen gjort. Här hemma på byggden händer det inte mycket. Inte mycket alls. Det jag roar mig med på dagarna är att ta långpromenader med Amber. Det är i och för sig inte så hemskt men det vore ju kul att göra något annat också. Har ju myror i brallan så att säga.

På måndag bli det dock full rulle. Utbildningsdag inför sommarjobbet. Massa repetition om hur man ska rädda livet på någon. Kan ju redan rädda liv men det skadar ju inte att repetera det hela igen.

Nu får det nog bli något att äta. Är ju lunchtider nu så jag kan allt äta.

Låtom oss fröjdas

Regnet öser och himlen är grå. Tråkigt väder på en rolig dag. Det stämmer ju liksom inte. Men vi gör det bästa av situationen.

Lillebror är nog på skolan nu och flummar runt. Kanske är lite småfull efter champagnefrukosten. Jag tror att han klagar på att slipsen sitter tajt och att kostym är jobbigt. Kanske allt är värt det när dagen är slut. Jag vet att jag tyckte det. Det var tre år sedan. Jag känner mig gammal. Min lillebror är klar med skolan och tar studenten. Knasigt. Han ska ju vara liten. Men jag kan ju inte hålla kvar i gamla goa tider, får vänta på dom nya goa i stället.

Har bestämt mig för att inte åka till Karlstad nästa vecka. Blir för stressigt för mig. Orkar inte tentan nu. Gör den i september i stället. Nu tar jag sommarlov med glass, bad, sol, båt och allt som hör där till.

Kyla

Värmen försvann och regnet kom. Molnen ser så där grå, tunga och ledsna ut. Som att dom behöver gråta mer. Dom är nog inte riktigt tomma ännu.

Sista dagen i skolan idag och folket försvann nästan snabbare än Lycky Lukes skugga. Knappt några hej då hanns med men kommer ju träffa några till omtentan i alla fall. Jag och Evelina lekte lite en sista gång. Vi åt kinamat och drack cola. Helt utan kondomer, det behövs inte för att äta mat. Tror jag. Hur som haver så hade vi det grande ^^


Värme

Det är varmt ute, tur att mina packning inte var mer än min vanliga väska. Är tillbaka i Karlstad nu efter en helg med födelsedagsfest och konfirmation. Åker tillbaka till kära Falköping redan på onsdag, då med lite mer packning, med hjul som tur är. Är del som ska med när en hel sommar ska spenderas på annat håll än ens normala bostad.

Har varit underbart väder hela helgen och jag har fått en fin-fin t-shirtbränna efter en oplanerat lång promenad med syster och hund. Snyggast är nog nacken. Röd och grann, tur att det inte gör ont. 

Imorgon är det slutseminarium. Sommarlov på gång. Ska göra den där tentan också men det bryr jag mig inte om just idag. Nu pausar jag tills imorgon.

RSS 2.0