Regnet det bara...

...öser ner. Idag regnar det. Inte blev det nåt utebad för de kära badgästerna idag heller. Var dock lite mer folk idag än tidigare. Kände att jag inte bönade och bad lika mycket med kunderna idag så det kändes ju fint.
 
Fick mig en smärre chock idag också. Precis när jag bytt om och kommer upp för trappen möter jag en gammal lärare från högstadiet. Hon började prata och fråga hur allt var och vad jag gör nu och så vidare. Hon berätta gladeligen också att hon numer hade två barn till skillnad från den lilla ungen hon hade innan. Jag personligen var ju inte i superextas över vårt möte på grund av att sista gången vi sågs, på skolavslutningen i 9:an, stod hon och läste högt från ett papper om hur sårad och ledsen hon var över en "skämtsång" vi framfört om henne på en kabaré i skolan en vecka tidigare. Hon hade tydligen gråtit sig till söms och bla bla...Stackars liten!! Det värsta av allt var att vi inte fick en chans att förklara oss, att berätta att allt var på skoj(vilket vi iofs gjort innan). Så att hon står där vid kassan idag och är supertrevlig och berättar om sina barn rör mig inte i ryggen. Hon kan dra dit pepparn växer. Inte bryr jag mig om det.

Nåja, nog om henne. Och direkt över till nästa lite småbisarra grej. När arbetspasset närmade sig sig slut och det snart var dags att stänga kassan kom en gymmare ner från omklädningsrummen. Han hade redan gymmat och skulle ut i regnet. "Normala" gymmare brukar oftast säga "hej" eller "hejdå" beroende på i vilken riktning dom ska. Denne gymmare jag träffade på idag stannade och frågade hur läget var vilket inte var så konstigt kanske. Jag svarade och sa att jag började bli trött. Han nästa fråga löd:
- Du är ganska blyg va?
Jag blyg? Tror inte det va. Så jag sa:
- Nej, inte direkt.
Hans följade fras var:
- Bra, för vi kommer att ses mycket nu. Hejdå!
What!? Vad hände där egentligen?

Utöver dessa två bisarra möten har dagen sett ut som de övriga arbetsdagarna. Ganska lugnt alltså. Och om vädret forsätter som det ser nu så lär ju inte morgondagen bjuda på så mycket action heller.

Aha Work, Work

Ingen ro och ingen vila. Jag sliter som ett djur...Eller inte. Jag har jobbat idag och ska jobba dom närmaste fyra dagarna. Men jag skulle inte påstå att jag sliter. Snarare tvärtom. Det finns inget att göra på jobbet. Inga personer i bassängerna, ingen som handlar något, inte ens en liten papperskorg är full så att jag kan tömma den. Jag sitter på en stol i kassan och väntar och hoppas på att någon ska komma in genom dörren, att någon från gymmet ska köpa en banan eller nåt, att någon ska ringa och fråga vilka öppetider vi har. Det är nästan så att jag ler med valpögon mot de kunder som kommer och skriker med blicken:
-Handla något utav mig! NU!!
Sällan har jag varit så här rastlös. Jag sitter och har rast hela dagarna. Tur är väl att jag får betalt. Annars hade det vart illa. Riktigt illa.

Midsummer nights dream

Kanske drömmer jag om mitt hjärtas prins ikväll...Om jag nu orkar mig ut och leta reda på sju olika sorters blommor. Tror dock att det kan bli svårt utan att behöva rensa någons rabatt.

Är hemma själv över midsommar. Ska ju som bekant jobba så det blir inget galej för min del. Men jag ska nog klara av att gotta mig själv med färskpotatis, jordgubbar och en liten sup. Blir ingen visit hon farfar heller eftersom farmor är ute från sjukan. Men det gär mig inget alls, ser hellre att farmor är frisk och kry .

Hoppas alla andra har en trevlig midsommar på kusten. Vi ses snart alla!

www.alleberg.com
MIDSOMMAR 2007
(jag var nog lika suddig som bilden)

Back in Falköping

Har vart lite bloggtorka, men det är jag inte ensam om. Det vet jag. Nu är jag i alla fall hemma. Känns bra att vara hemma lite...eller ja, i sommar. Kul att träffa alla och ta igen lite tid. Har vart hemma en vecka snart men det har inte hänt så där väldans mycket. Är ju trots allt Falköping det handlar om.

I lördags var det fest hemma hos Lennart och Emma. Var ganska många som var där förutom alla brydarna då så klart. Hade riktgit kul på förfesten. Pratade även med Markus, Anton en viss strippande Kalle i telefon. Skrattade otroligt mycket när Kalle berättade vad han skulle göra för mig. Kan säga som så att det involverade en köttbulle på nåt konstigt vänster. Var en kul kväll. Men Plantis kommer ju alltid vara Plantis...Tyvärr. Dom hade samma spellista som förra året verkade det som. Jag bollades åter runt igen, jag var överallt och ingenstans. Helt utom kontroll. Jag pallade inte med det så jag satte mog på en stol i stället innan jag och Mirre gick för kvällen.

Har även vart på utbildningsdag på badhuset där jag ska jobba. Fick lära mig de nya restriktionerna som gäller vid HRL samt ha vattenträning gällande bogsering med och utan livboj och upphämtning av personer och så vidare. Var väl kanske lite småsaker som gjorde mig oroad om något allvarligt skulle hända. Men det kanske bara är för att jag är van vid intensivare badvaktning efter att ha jobbat på Skara Sommarland. Vad vet jag?

Midsommar blir ju inte heller som planerat. Måste ju jobba tyvärr så jag stannar i Falköping hela helgen. Men jag ska kanske äta mat med farfar på midsommarafton om farmor fortfarande ligger kvar på sjukhuset. På så vis slipper vi ju vara själva båda två. Och kanske jag får mig en fredas också. Vore ju trevligt.

Trevligt kaos

Skulle en sväng ner till stan tidigare idag för att hämta min väska på Eves jobb. Stod glad och relativt nöjd med allt och väntade på trean som skulle komma tio över. Men inte kom det nån buss inte. Tog en tvåa som kom innan istället för trean var ju helt klart försenad. Förstod inte varför...Tills jag kom ner på stan. Det är ju studenten här i stan idag. Hade helt glömt bort detta. Det var totalt kaos i korsningar och stoppljus. Bussarna kom ju ingenstans så jag hoppade av några busshållsplatser tidigare än vad jag skulle för det skulle gå snabbare att gå genom allt folk. Åhh Gud sen vad folk det var. Jag försökte smyga mig emellan här och var. Det gick ganska bra tills jag hamnade i ett helt gäng med utrusande studenter. Så där stod jag, mitt bland cirka 40 studenter. Jag lyckades trassla mig ur alla vitklädda människor och ta mig oskadd till Eves jobb. Men som ni kanske förstår så blev jag ju lite lätt varm och svettig av hela promenixen. Kände mig rent av som Indiana Jones som skulle fly undan skurkarna hehe. 

Jag minns själv min student som det vore igår. Ett litet krux bara, det var två år sen. Vart har all tid tagit vägen. När blev jag så gammal? 

Men...Fy fan va vi va bra!

  

I'm coming home

Nu vill jag bara hem. Hem till Falköping. Känns konstigt att vara så sugen på att åka till Falköping. Men det är ju inte själva staden som lockar. Det är så klart folket som bor där. Mina brydar, familjen. Ska bli så kul att träffa alla igen. speciellt brydarna. Det var ju så sjukt längesen, har verkligen saknat er alla. Kommer så klart att sakna K-town och alla här, alla i klassen också som är hemma över sommaren. Kommer sakna som sena kvällarna i dimman. Men det kommer vi lätt att ta igen på nollningen som kommer bli fab.

Brydar, vi ses snart! Klassen, vi ses till hösten!


VÄRLDENS BÄSTA KLASS?

Klimakteriekossan på äventyr - Del 3

Ja dra på trissor vilket äventyr klimakteriekossan har vart på denna gång. Det började i fredags med att jag och Eve tog tåget från K-town till metropolen Degerfors. På kvällen grillade vi och softade innan det var sängdags. På lördagen däremot var det lite mer action. Drog till Karlskoga på dan för lite shopping på Systemet innan vi drog hem igen för att göra oss iordning för kvällens upptåg på Statt i Karlskoga. Det hela började med förfest hemma hos Eves ena kompis. Det blev både grillning och skumpadrickande. Hade mycket trevligt. Åkte ner till Statt vid 23:00 för att parta lite innan det var dags för E-types framträdande som var vid halv ett. När E-type väl drog igång showen var det bara att hålla i staketet och hoppa, dansa och skutta så mycket som det bara gick. Det var ett jäkla hålligång och ingen man har gjort mig så svettig på länge som E-type gjorde. Hade så fruktansvärt kul i lördags. Har nog inte haft så kul på länge om jag tänker efter.

Idag var en soft dag. Var på stranden en sväng, badade inte eftersom det blåste så mycket att jag inte behövde svalka mig i vattnet. Men jag stod i alla fall med fötterna i en liten sväng. Det gjorde klimakteriekossan väldigt glad.

Nu väntar en kort vecka här i K-town innan jag drar till Fkp för att jobba. Får se när jag kommer tillbaka till K-town nästa gång. Allt beror på schemat. Men snart Brydar, då är jag hemma. Hått ut, I'm coming home!


KLIMAKTERIEKOSSAN


Galej

Igår vart det galej. Det började med förfest hos Kakan. Vi hade tänkt att grilla lite men den engångsgrillen var det ingen direkt glöd i. Ida lekte pyroman och drog på med säkert 17 liter tändvätska men inte fasen hjälpte det. Så vi drog fram en stekpanna och stekte köttet och korvarna. Men det var lika gott ändå när det var klart. Kvällen fortsatte med olidlig värme, musik och SingStar, alltid lika trevligt.

Vid tio-tiden drog vi oss bort mot Rumpan för att tömma den men där var det ju knappt en levande människa. Men törstiga som vi var så handlade vi i baren och begick en kriminell handling och tog med oss drickan bort till det övriga sällskapet. Det var det bartömningen det. Men mer partaj väntade bakom kröken. Vi tog nästan alla, bussen ner till stan drog in på Arena av den enkla anledningen att det är gratis. Det blev lite dans och lite häng innan vi konstaterade att vi var hungriga och drog till Burger King. Och det var nu kvällens roligaste tid var. Bakom oss i kön står det tre medelålders män, varav den ene var lite mer pratglad än dom andra två. Han såg förövrigt ut som min fasters sambo Bille. Bara det var ju kul. Men vi pratade med dessa gubbar och hade allmänt kul. Dom satte sig även bredvid oss när vi skulle äta och la sig i titt som tätt om det vi pratade om. Dom tyckte att vi var grova i mun. Men hur någon kan tycka det kan jag inte förstå. Den pratglada gubben tyckte att vi skulle byta ut det ord vi änvände mot att ha lite fuffens för sig. När gubbarna gick iväg frågade jag om dom skulle hem och ha lite fuffens för sig men det orkade dom inte. Den pratglade skulle lägga sig på soffan och fisa. Då lovade jag att skulle säga till pappa att jag träffat en som ser ut som Bille och som fiser minst lika mycket som pappa. Så nu pappa:
- Jag har träffat en som ser ut som Bille och som fiser lika mycket som dig.

Idag är det packning och "matlagning" som gäller. Ska till den kända metropolen Degerfors idag, för känt är det, framförallt för fotboll har jag fått lära mig av folket. Fast mamma lärde mig att det var känt för inrednings-Ernst bor där. Men för mig är det känt för att Eve är där ifrån. Hade ju annars aldrig känt till placet egentligen.

Förresten, krya på dig farmor! <3

Sommarlov...

...Och gräset är så grönt. Livet leker, solen skiner och klimakteriekossan smälter bort i denna tropiska värme vårt vinterland drabbats av. Men jag ska banne mig inte klaga för livet kan nog inte bli mycket bättre än så här. Dagen började med slutseminarie i skolan, fick redan på tentan och jag klarade den. Wiiee! Sen följde lite utvärderingar och småprat innan sommarlovet började. Efter skolan drog jag och och övriga ner till stan och shoppade. Jag köpte mig en kjol och ett par skor. Tog även en tur in på Systemet. Vi letade ihjäl oss efter Black Tower innan Eve lyckades att hitta det. Carro berättade att man fick tuggummi idag om man visade legget innan dom frågade efter det så när jag skulle betala stod jag med legget i högsta hugg. Men vad så säger då killen i kassan? Inte frågar han efter legget inte, utan säger:
- Jag lägger fram ett paket här till dig direkt, dig har jag sett så mycket förut. 
Hur i helvete ska jag tolka detta? Håller jag på att bli alkis för jag är ju tydligen på Systemet ganska ofta om jag ska tro denna kille.  

Ikväll vankas grilling och förfest hos Kakan innan det blir "mellanstadiedisco" på Rumpan. Även en tur ner till stan kanske blir av också. Den som lever får se.

Till helgen ska klimakteriekossan till Degerfors på äventyr. Ska bli mäkta intressant och kul. Vore ju kul att få träffa på ena ögat öppet igen hehe. Detta äventyr kommer absolut att dokumenteras.

Men nu ska jag sova så att jag orkar med kvällens partaj. C Ya!



SOMMARLOV IS FAB

I'm alive

Jag har ju inte vart speciellt aktiv i det sista men det har vart mycket att fixa med. Har haft tenta som jag har pluggat till och jobbat lite. Men nu är det slut på allt detta. Nu är det sommarlov och plugget är slut men jobba ska jag ju göra ändå. Men innan det börjar har jag två veckor att softa på, ska vara kvar i K-town tills fredag den 13(scary). Jag kommer att krocka med bussen på väg hem till Falköping då. Ska bli kul att komma hem till Falköping nu. Var ju ett bra tag sen jag var där. Ska också ta mig en sväng till Resö i sommar. Det har jag lovat folket.




RSS 2.0