Ha..Ha..Ha Den Äran

Vill bara säga grattis till min bitch hemma i Falköping som fyller år idag.
Grattis bitch!

image26

LOVE U

Handikappad

Jag har känt mig handikappad idag. Efter en välbehövlig tupplur på soffan skulle jag kolla lite på TV tänkte jag. Men det fick jag inte. TV glappade, varannan sekund normal bild, varannan myrornas krig. Inte alls kul. Jag försökte leka teknisk genom att kolla alla sladdar, dra ut och sätta i dom igen och stänga av och på TV:n. Inget hjälpte. Så jag bestämde mig för att sätta mig vid datorn istället. Men inte heller det fick jag. Internetet fungerade inte heller. Jäkla jude, tänkte jag och skulle leka teknisk även här. Men det gick ju inte bättre än med TV:n. Jag ringde hem till pappa men han kunde ju inte göra så mycket han heller. Så jag sms:ade Urban och fick veta att han och jag i samma båt. Han hade ringt ComHem och klagat vilket jag också gjorde. Dom kunde inte säga mer än det var nån störning i når elskåp eller så och att dom jobbade med att fixa det hela. Och äntligen vid halv elva var allt som vanligt igen. 

Men jag var så klart tvungen att trösta mig så jag gick till jouren, köpte lite godis och kollade på Sleepless in Seattle. Fantastisk film när man vill tycka synd om sig själv som jag gjorde.    

Flower Power, Campusfest och annat skoj

Har haft en fullspäckad helg. Kul har det vart också som tur är. I torsdags hade vi i Inferno sittning med Mexika(stavning?). Temat var Flower Power och jag hade väldigt svårt med utklädnade till en början för jag hade inte råd att köpa mig något. Men då kom Eve på att jag kunde vara ett blad eller grässtrå som blivit uppdraget med rötterna för jag har svarta shorts och en grön tröja. Det var ju en toppenidé tänkte jag men var inte alls sugen på dom kläderna när jag provade. Men då kom jag på att jag hade mina tantshorts kvar som mamma köpte till mig när jag var 14 år eller nåt sånt. Tur att man spar på saker hit och dit. Shortsen blev perfekta och matchade ihop det hela med en militärgrön t-shirt och lite bruna smycken hit och dit. Hade också det klassiska pannbandet som jag hade fått lånat. Hade en mycket trevlig kväll på rumpan och drog på mig några skador även denna kväll, jag lyckades skutta in i ett element så mitt ben är lite osexigare än vad det brukar vara. Kvällen avslutades med en mycket trevlig efterfest. Och kvällens citat stod Markus för:
- Är det Kellog's-tuppen, så att säga?

Fredagen var lite lugnare än torsdagen men minst lika trevlig. Jag spelade frisbeegolf för första gången, jag var nog inte så bra men det var kul i alla fall. Men innan det blev nåt golfande åt vi korv på IKEA. Mycket gott. Efter golfen gick vi tillbaka till IKEA och åt mer korv innan vi fortsatte till ICA Maxi för att handla mat. Och jag säger då det att ingen får hädanefter säga att vi tjejer är sega när vi går i affärer. Jag har handlat med Anton och Markus på ICA och jag vågar påstå att det var segare än både snigel och sköldpadda tillsammans. 

I lördags var det dock fest igen, nämligen Campusfesten. Vi började lite lugnt med att grilla hos Emilie på Frödingshöjd. Vi drog bort mot Campus lagom till underhållningen som var ingen mindre än Jan Myrdahl. En karaokesjungande gubbe som var med i 100 Höjdare för nåt år sen. Helt sjuk underhållning måste jag säga. Kvällen fortlöpte och jag och Eve fick för oss att testa på sumobrottningen som fanns. Vi drog på oss dom där stora, tjocka och framförallt tunga dräkterna. Men gud va kul det var! Eve vann men jag hade kul ändå. Senare framår kvällen sprang en naken kille ett varv på Campus, visade sig att jag känner denna människa. Hade ganska kul åt det. Även denna kväll slutade med efterfest. Denna gången hemma hos mig eftersom jag hade lovat att laga till lite kött till Anton och Urban. Köttet blev tydligen väldigt gott, jag citerar Anton:
- Hade jag vart ett kött, hade jag vart det köttet. 

Idag har det varit lugnt, har jobbat och lämnat in uppgifter. Nu återstår det av dagen att läsa klart "Kurtan" till tentan som är om en vecka.   

Enough!

Nu får det banne mig vara nog! Har haft en katastrofal lärare i en kurs. För att vara lite snäll nämner jag inte hennes namn, men inblandade har ju koll på vem jag pratar om. I början av kursen så kunde hon vara borta och inte dyka upp på föreläsningar och sånt. Lägga ut saker på kurstorget som inte gick att öppna och så vidare. Detta eskalerade till att det blev omöjligt att få tag på henne både på telefon och mejl. Nu när kursen är slut sedan fem veckor tillbaka och våra eximinationsuppgifter är inlämnade och skulle vart rättade och klara för snart tre veckor sedan men det är dom inte. Ingen har knappt sett röken av eller hört från denne lärare. Två gången har hon kläck ur sig att dom är rättade och finns att hämta ut. Två gånger har vi fått höra att det inte finns något att hämta ut.

Vi har pratat med lärarens chef, han får heller inte tag på henne. Ingen får tag på henne. Skolans agerande i det hela är riktigt illa. Speciellt med tanke på att liknande saker har hänt andra elever som haft denna lärare. Ingen tar något ansvar i detta känns det som och vi blir lurade hit och dit.

Det är dag att folk tar lite ansvar för jag har lagt ner tid och arbete i denna kurs och jag vill ha mina poäng och mitt betyg!

Nykter underhållning

Hade en nykter helg...Nästan. Drack en cider och en öl i fredags med ungefär 4 timmars mellanrum så det var ingen fylla det inte. I fredags var jag på Blue Moon med Eve och Emmy och snek till oss gratismat. Var riktigt gott. Sedan åkte jag vidare till Markus med Co. Det blev hockeyspan och det gick ju som bekant inte så jättebra för Sverige. Men men vi hade trevligt i alla fall.

I lördags åkte jag till Eve för att plugga. Var ju tvugna att få klart copy-uppgiften. Och det gick relativt snabbt ändå. Det som tog tid var att måla och skissa alla så kallade dummies. Mycket nöjda med slutresultatet blev vi även om mina målningar inte var Picasso. Efter plugget började hungern att krypa sig på igen så vi och Emmy åkte till McD för att äta och där blev det billigt och bra eftersom Anna i klassen stod i kassan. Tack Anna! Efter en ljuvlig BigMac gick vi in på Shell och fyllde på godis- och chipsförrådet innan vi gick tillbaka. Väl hemma igen bestämde vi oss, tre relativt vuxna människor, att kolla på Hitta Nemo. Jag älskar verkligen den sköldpaddan!
- Like totally, dude!
När filmen var slut tog jag bussen ner til stan vidare tillbaka hem till KRP för att sova.

Söndagen såg väl ut ungefär som den brukar. Åt pizza med Markus och Urban. Köpte godis på Konsum gick hem till Markus kollade på massa fotboll och hockey. Lagade mat till dom hungriga. Tvingade dom att kolla lite på Bodyguard innan Mr. Bean åkte in i dvd:n. Gick hem vid ett för att sova så jag skulle orka upp till skolan idag.

Har vart i skolan hela dagen idag. Redovisning på förmiddagen och grupparbete på eftermiddagen. Väldigt duktiga vi har vart idag.  

Snö!?

För er som sköter vädret, har ni inte fattat att vi befinner oss i mitten av maj och snö är helt fel väderlek för denna månad? Tydligen inte för helvete vad det snöar ute. Jag gillar ju inte ens snö när det är meningen att det ska vara snö ute. Hur kul är det då när det snöar i maj. My God!

Peter Kondrup, finns det ingen knapp du kan trycka på och ta fram solen igen!? Jag avlider ju här!


image25
INTE OKEJ

Heia Norge


 


Ja, vi elsker dette landet,
som det stiger frem,
furet, værbitt over vannet,
med de tusen hjem.
Elsker, elsker det og tenker
på vår far og mor
og den saganatt som senker
drømme på vår jord.
Og den saganatt som senker,
senker drømme på vår jord.





Heia Norge!

Stackars Ragnar

Det regnar på Ragnars rabarberrabatt,
det blir inga flera rabarber inatt.


Trött

Jag är så fruktansvärt trött. Stressad känner jag mig också. Har två grupparbeten, två muntliga redovisningar och en tenta inom loppet av mindre än 3 veckor. Hur i Herre Jesu Kristi jävla namn ska jag hinna detta? Utöver detta har vi fått nya rutiner på jobbet som inte gjort det hela bättre. Kommer att vara ett psykbryt när sommarlovet börjar.
Jag vill bara att sommaren ska vara här och bara jobba. Inga inlämningar, inga tentor och inga bekymmer. Bara veta att man jobbar från ett visst klockslag till ett annat och sen bara vara ledig.

Jag behöver vila upp mig. Men som vissa säger:
- Sova får man göra när man är död och begraven.

Ur en poets vinkel

Idag på föreläsningen fick vi en övningsuppgift att göra. Vi fick ett händelseförlopp uppläst för oss och sedan fick varje grupp en person och vi skulle skriva om händelsen ur dennes synvinkel. Jag tycker allt att vi lyckades väldigt bra som poeter i vår grupp.

En kasse som brister,
en sjal som en ung kvinna mister.

En hjälpande hand från en vänlig herre,
det hela blev dock bara värre.

En cyklist som tappar kontrollen,
vinglar in i en bil och blir snurrig i bollen.

Mannen bakom ratten blir utom allt vett,
och ger cyklisten en lavett.

Bilföraren som var den unga kvinnans make,
hade tydligen till två nog med stake.

En prydlig primadonna på alla sätt och vis,
situationen spårade ur och man tillkallade polis.

Klimakteriekossan på äventyr - Del 2

Jovisst folket. Klimakteriekossans äventyr fortsätter. Det var under lördagen som äventyret äde rum. Det var Eves, Emmys, Carros och Markus födelsedagsfest på Bunkern. Min dag började med att gå upp i tid för att hinna göra mig iordning för att bege mig till Eve och Emmy. Det vankades tacos innan festen drog igång. Efter ett tag hos systrarna kom Emmys kompisar från Degerfors. Hann med två drinkar innan vi skulle med bussen hem till mig. Hade lite förfest hemma hos mig också innan vi drog ner till Bunkern. 

Väl nere på Bunkern blev lite smått förskräckta, inte för att det var skabbigt som vi blivit varnade för, utan att det bara var vi i vår lilla grupp som var där. Men men det var bara att korka upp och softa ner sig i en av sofforna. Sakta men säkert fylldes det på med människor och den utlovade tipspromenaden gick av stapeln. Vinnare blev Gson, grattis kanske är på plats. 

Tiden gick och min tidsuppfattning försvann. Har ingen koll på vilken tid saker och ting ägde rum. Men i alla fall, kvällen fortsatte hemma hos Markus. Sjukt mycket folk. Var mer hos Markus än vad det var på Bunkern. Jag förlustade mig med att leka med hantlar, ta av och på mig en AIK-tröja, dregla över Ewan McGregor i en Café-tidning och lite annat smått och gott.

Allt eftersom försvann allt folk och kvar var bara jag och dom vanliga pojkarna. Vi bestämde oss för att gå till Campus, förstod inte varför egentligen men jag var inte sen att haka på. På väg till Campus hände många konstiga och överraskande saker och det jag kan säga är:
- Vad hände egentligen?

Kvällen slutade i alla fall med en väldigt kort efterfest hemma hos Markus. Men han stängde ju av TV:n och släckte så den efterfesten dog ju ganska snabbt.

Men en trevlig lördag det var det. Det måste man ju bara göra om. Haha.



MR McGREGOR I CAFÉ

Klimakteriekossan på äventyr

Idag var jag, Eve och fyra andra brudar i klassen på en övning i Säffle. Var en övning för ambulanspersonal, brandkår, polis med flera. Övningen handlade om ett gasutsläpp och vår roll i det hela var att vara journalister. Jag och Eve hade som uppgift att vara nere på kommunen och se hur kommunen arbetade med en sådan här händelse. Dom andra var på "olycksplatsen" och sprang efter både poliser och brandmän. Jag höll på att dö när jag såg att en av brandmännen från Åmål var en Resö-pojk som jag spenderade en del tid med när jag var en Resö-tös. Haha. Det var allt bra kul.

Var faktiskt en väldigt kul dag och VARM. Herre Gud, jag höll ju på att smälta bort. Om jag tycker det är varmt i vanliga fall(när övriga tycker att det är kallt) så kan ni ju tänka er hur jag hade det idag. Jag tror ta mig fan att jag hamnat i klimakteriet på nåt jäkla vänster. Har ju tusan konstanta värmeböljor som sköljer över mig.

Vi avslutade dagen på McDonald's innan vi for tillbaka till K-town. Nu är jag riktigt trött och redo för en dusch och en tidig kväll.

Och förresten. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN EVE!

Just another manic Monday

Återigen måndag och tillbaka till vardagen. Uppe med tuppen i morse för att gå till skolan. Schemaändring så vi började klockan åtta i stället för ett. Men det var egentligen bara skönt så man fick sina presentationer gjorda. Var en soft föreläsning. Vi var inte många där, 10 stycken kanske. Var nästan lite mysigt. I alla fall så mysigt det kan bli i skolan hehe.

Efter föreläsningen åkte jag och Eve till stan och fixade lite, Eve fixade sina glasögon och jag lämnade in mina Campus-nycklar. Sen gick vi vidare till MaChé för att äta. Det blev en mycket god kyckling- och nudelwok. Blev alldeles perfekt mätt. Efter maten åkte Eve hem och jag gick vidare till banken för att säga att mitt kort krånglar och inte alltid vill som jag vill. Och det var inga problem och det skulle komma ett nytt i posten. Men jag mitt ägg kom ju på efter att hon fyllt i detta att dom förmodligen inte har min nya adress än. Och mycket riktigt så skickades det nya kortet till Campus. Så nu har jag mejlat STUB för att se om det går att lösa på något sätt. Att jag kanske kan få låna nycklar nån dag eller så...Det är ju ingen som ska flytta in i mitt gamla rum. Men det ska nog lösa sig.

Ringde även till Falbygdens Ost och tackade nej till sommarjobbet. Har fått ett mycket bättre jobb där jag faktiskt får använda nagellack dessutom. Ska jobba som badvakt i sommar igen. Men inte på Skara Sommarland denna gången utan på Odenbadet hemma i stan. Ska bli kul att få jobba utomhus, bara det blir en bra sommar med mycket sol nu så bli det toppen.
 


I'LL BE READY

Äntligen

Har haft nedräkning sedan juletider ungefär och nu sitter jag här. I min nya lya. Med mitt egna kök. Det är så otroligt skönt att det nästan inte går att beskriva.

Flytten påbörjades sakta men säkert i torsdags då mamma, pappa och Mikkis kom. Den dan gjorde vi väl inte så där jättemycket. Åkte ner till stan och sedan till Ikea. Käkade pizza på kvällen och småplockade lite. På fredagen drog vi det stora lasset. Fyllde släpkärran och åkte till nya lägenheten. Fick flytthjälp av fyra starka karlar som i utbyte fick tacos och öl. Tack pojkar.

Nu är allt på plats och och jag kunde till och med hänga upp en lampa och koppla in den själv. Helt jäkla otroligt. Man är inte så jäkla oteknisk ändå. Datorn kunde jag ju fixa ihop alldeles själv också.

Fy fan vad jag är bra. Haha.

RSS 2.0