Pick me up

Idag har vart en bra dag. Så där riktigt soft och härlig. Började med att åka till simhallen. Simmade en si så där 1,5 kilometer. Jag har ju så förbaskat svårt att komma ihåg vilken längd jag är på. Men men, när jag hade simmat klart mina längder och skulle köra lite avslutande slappsimning började en kille prata med mig. Jag hade känt att han hade tittat på mig men försökt att inte bry mig. Han frågade om jag var helt slut, tydligen såg det så ut. Men icke sa jag. Jag pausade ju bara innan jag skulle påbörja min slappisrunda. Han babblade på om andra skaker men jag var inte så intresserad. Det var ju synd att han var 30+ och pratade dålig svenska. Annars jäklar. Eller, nej, kanske inte.

Hemma i brevlådan väntade deklarationen. Härligt säger jag till det. Ska nog överleva med marginal. Nu hoppas jag bara att jag får jobbet på badet. Det som lät så säkert i början gör mig nu lite nervös.

Imorgon börjar nya kursen och efter det ska jag spana in kungen och drottningen när dom ska till All världens mat. Har inget bättre för mig innan tvättiden. Ska bli intressant. Nån som ska med och spana?


Hederligt arbete

Jag har precis tittat på TV. The Tyra Show för att vara exakt. Inte det bästa programmet i tablån men jag fastnade. Dagens ämne var mammor som hade sexiga jobb vilket inte var så kul för döttrarna. Kan helt och hållet förstå detta. Morsorna gjorde det också bara för pengarna det sa dom själva och dom verkade ju inte så nedrans smarta heller för den delen.

Jag är glad att min mamma inte har något sjukt jobb som dominatrix eller strippa. Jag är glad att hon har ett hederligt arbete. Det är något att stoltsera med. Jag ska också ha ett hederligt arbete. Fast jag skulle ju gärna gå till Maxim, mest för att det är gratis inträde för brudar. Det gillas.

Karma

Det finns något som kallas karma. Jag tror jag har förjäkla bra karma. Min jacka har lokaliserats och jag ska få den redan idag. Det är andra gången jag blir av med och det är andra gången den hittar hem. Min jacka måste älska mig.

Karma - Strong stuff.

Svordom & Mustasch

Igår var kul. Jag skulle ju stanna hemma och glotta på Robinson. Men Jag begav mig till Markus för att kolla på fotbollen med pojkarna istället. Jag som är så intresserad. Hur som haver så blir det 0-0 och Ronaldo var lika svettig som vanligt.
 
Efter fotbollen begav vi oss till Rumpan för en sista kväll nu när det stänger. Vi hängde alla in våra jackor och hade det trevligt i en halvtimme eller så innan det var stängningsdags. Vi gick för att hämta jackorna och min var borta. Igen. Det är andra gången den blir snodd, men denna gången kommer den inte komma tillbaka. Vi gick många varv runt Campus men ingen jacka. Istället snodde vi med oss skurmedel och en mopp och började spela baseball/amerikansk fotboll. Det behövde jag. Då blev jag glad igen och glömde bort det där med jackan för en stund. Kvällen slutade med mikromackor hemma hos mig. Det var trevligt. Men fan vad jag älskade den jackan.

Dagens ros går till Anton som på ett gentlemannnasätt lånade ut sin jacka till mig resten av kvällen för att jag frös. Dagens hatt går solklart till "Spanjoren", eller Amish som vi valde att kalla honom.

Puh...

Det är lördag. Jag är lite lagom sliten. Allt släpper nu. Ångesten och nervositeten är borta. I alla fall för ett litet tag.

Igår gjordes tentan. Det var skönt att få den avklarad så jag kan börja andas igen. Jag håller tummarna och hoppas att jag klarade den. Det känns som att jag kan ha gjort, fast jag kan lika gärna ha kuggat. Det känns lite konstigt. Men skönt.

Efter tentan väntade tentafest, hemma hos mig. Jag, Eve, Emmy och Karro (med K) käkade thaimat innan de övriga droppade in. Det stora köket på Duvkulla var snart fullt med glada lättade människor som lagt tentan bakom sig. Och några andra som bara ville festa. Det var en trevlig förfest med mycket skoj och mitt tema erotikfest gick igenom. Folk undrar varför jag valde det temat, det var väl inte så konstigt när det är Inferno som festar loss. Kvällen fortsatte på Harrys som bjöd på en riktigt rolig kväll. Jag dansade med en skäggig man i svart i svart kostym, med nån konstig kille som tyckte om att leka med sin skjorta och någon annan som gillade att sjunga med i låtarna, precis som jag, och han gillade nog Eve också. Ganska säker på det.

Jag slutade kvällen med värk i fötterna och en burgare från BK. Sexiga samtal med min och Carros (med C) Anton. Vi är nog ihop alla tre nu. Verkar så efter att våra frikort gick igenom. Hemma städade jag iordning efter kalaset innan jag vandrade in i drömmarnas land.

Idag ska jag bo i min soffa göra ingenting. Ska dock börja ta tag i mitt liv idag, och det med en dusch. Skönt. Jag är på G. I can feel it.

Färdig!

Nu är jag klar done. Nu blir det inte något mer. Eller ja, kanske en liten sneekpeak ikväll men sen är det bra. Nu får det vara nog. Jag är färdig. Med pluggandet alltså.

Har suttit hela dagen idag också och imorgon gäller det. Hoppas att det går vägen nu för nu är det stopp i min hjärna. Jag får inte in mer och jag hoppas att det som stoppats in ska räcka.

Gick förbi Konsum på vägen hem. Skulle köpa toapapper så gästerna på morgondagens fest inte behöver skaka sig klara. Kom hem med med allt utom toapapper.

Jag vill se ut som ett päron

Idag var det shopping. För hela slanten. Inget plugg alls bara massa kläder och skor. I like.

Det var en härlig vandring på stan idag. Jag, Eve och Emmy gjorde en noga genomgång av stan och vi provade både underkläder, toppar och skor. Underkläderna var nog det mest intressanta. Vilka bomber vi har flickor. Helt otroligt. Köpte dock inga underkläder, blev lite smått rädd och obekväm av det. Men däremot kom jag hem med strumpor, nagellack, två t-shirts, en kofta, strumpbyxor och tre par skor. Varav ett par är med klack. Ja, det är sant. Klack, kilklack dock. Men ändå. Det tar sig för mig. Kanske struttar jag runt på high heels inom en snart framtid. Det var en lyckad shoppingtur idag. Känner mig nöjd, med det mesta i alla fall. Vill ändra på en sak bara. Jag vill gå från att vara ett äpple till ett päron. Jag vill se ut som ett päron!

Kvällen avslutades med goa våfflor med goa brudar. Sweet.

Små viskningar

Jag har tentaångest, det vet jag. Ännu mer nu när vår kära sekreterare kom på att hon skrivit fel tid på tentan. Sån timing och komma på det nu tre dagar innan. Allas planer har nog kraschat och det är inte okej. Min ångest sköt i höjden. Jag gillar inte tentaskrivning på eftermiddagen.

Men mitt i all ångest och förtvivlan har jag en liten gnista, ett litet hopp som ibland viskar till mig att detta kan nog gå vägen. Jag kan slå till med en skräll (ytterligare en enligt Issa) och klara tentan. Det vore ju toppen. Så från och med ikväll ska jag lyssna på dom där små viskningarna och förtränga allt vad ångest heter. Förutom den som gäller mitt fett, men det är en annan femma. Jag ska ta tag i mitt fett efter tentan, då ska jag åter bli den hurtbulle jag var.

- Vad fet du är!!!

Full frys

Nu haver jag handlat. Jisses vad mycket mat det blev. Men det borde det väl bli när kalaset gick på 590 kronor. Nu ska jag nog klara mig ett bra tag framöver. Tyvärr blev bara mat. Fanns inte så mycket annat att titta på mellan hyllorna. Mamma sa att jag skulle leta, men det fanns inget att hitta. Bättre lycka nästa gång får jag hoppas. Nu blir det en slappiskväll. Längtar till kvällens sista avsnitt av Seinfeld, kommer bli kanon.





 

...sation

Alla dessa "sations". Eller "ismer" på svenska om du så vill. Det är ta mig tusan inte lätt att lära sig, men det är nog fasen svårare att uttala. Har varit i skola hela dagen, ska dit imorgon också. Men på onsdag blir det en paus med shopping och våfflor. Det ska bli kul.


Nu - mathandling med min blommiga och rosa "dramaten"


Press Paus

Jag vill pausa. Nu på en gång. Men det är långt kvar tills jag får min paus. Har ingen ork längre. Jag vill pausa.

Kliniskt

Nu är det rent. Nästan kliniskt. Jag har fejjat och städat hela förmiddagen. Det har dammats dammsugits, skurats golv och badrummet glänser så där fint som om det vore från en Cilit Bang-reklam. Sängen har fått nya rena kläder och hela lägenheten luktar gott, så när som på en sommaräng. Nu väntar jag bara på att tvätten ska bli klar. Sen ska jag bara dega och jäsa som en fet bröddeg som väntar på att knådas. Inget plugg till tentan idag. Pausknappen är intryckt och play ska det inte tryckas på förräns imorgon.

Sometimes late at night

Ibland får jag för mig saker. Hemska saker. Saker som skulle kunna hända. Saker som faktiskt händer. Har inte hänt mig dock. Men ibland tänker jag om. Tänk om det skulle hända. Det har inte hänt mig något hemskt än. Jag kommer hem oskadd. Men ibland får jag för mig saker. Hemska saker.

Break free

Det finns en låt som heter I want to break free. Det är Queen som sjunger den. Den låten är bra.

Jag vill "breaka free", ta en paus, bara vara. Men det kan jag inte nu. Det är för mycket som tar min tid. Så som redovisning och tenta. Idag gjordes i och för sig redovisningen. Jag var nervös men kände mig lite smart och lite småkorkad på samma gång. Det gick nog bra. Tentan står dock fortfarande där och hägrar. Men det kan gå vägen. Spenderar ju så mycket tid på biblioteket i skolan att jag inte lyckades undvika SVT:s kameror.

Snart ska jag ta en paus. Någon gång efter tentan.

Jag färgar politiken rosa och lila och...

Tentaplugget är igång och det känns faktiskt bra. Jag befinner mig nog på nyorientering på den där S-kurvan och det känns förjäkla bra. Kanske allt känns så mycket bättre för att jag har renskrivit allt i ett nytt block med färgade pennor. Jag har alla möjliga färger, rosa, lila, blå, turkos, grön och svart. Det blir så fint när jag skriver. Politiken blir så fin och rolig. Kanske jag rent av kan klara tentan tack vare all färg. Ska ska färga allt i fortsättningen. Det bli så kul då.

Dagen i övrigt har bestått av att vandra runt på Wettergren-dagen och ätit gratis godis och druckit gratis varm choklad. Mumma. Men jag undrar en sak - vem är den där Wettergren?

Och våren är på G, jag är nästan säker för solen skiner och snön smälter vilket är två bra tecken. Jag vill cykla när det blir vår, men vaktmästarna vill slänga min cykel, för det ser inte ut som den används. Så stod det på lappen i alla fall. Fallet kan ju vara så att den inte används men jag vill använda och jag vill inte slänga den.

En avslutande fråga - Kan man åka dit för rattfylla i rullstol och permobil? Vore ju illa tråkigt om så var fallet.

Innan allvaret

Min paus från allvaret är slut. Är tillbaka i Karlstad efter en lång weekend i Falköping. Det var en relativt lugnt och trevlig helg. Torsdagen bestod av jobb för skolan och det gick väl sådär, ingen kom till mitt föredrag jag skulle hålla men på något mystiskt sätt tog godiset slut. På fredagen strosade jag och Eve runt på stan, inte mycket för världen men vi lyckades få med oss lite smått och gott hem. I lördags var det fest men innan det gjorde vi en visit hos farmor och farfar för att kolla läget på alla sjukdomar som håller till där. Farfar kom med en varning när jag sa att vi skulle iväg till Skövde:

- Gå inte ner till station, dom kastar fruntimmer i containrar där.

Men efter förfesten hos Emma och Lennart stod jag på station och inte hamnade jag i någon container. I Skövde väntade Husaren på oss och vi dansade och dansade. Vi dansade så mycket så vissa glömde bort att kissa. Men vad gör man inte för två trevliga Skövde-pojkar? Det var en trevlig kväll som följdes av en slapp söndag innan hemgången. Hem till allvaret.

Och idag började det. Allvaret. Tentaplugget är igång på riktigt. Jag har renskrivit allt i mitt nya fina block med mina nya fina pennor och imorgon väntar en rejäl dos plugg som förhoppningsvis ska leda till inlärning av all fakta om politisk kommunikation. Ska försöka intala mig att det är kul. Wiiee, vad kul med politisk kommunikation. Hejja Mig!

Mot Byn

Idag ska jag ut på en resa. En resa först västerut för att komma lite mer söderut. Jag ska hem till byn. Hem till Falköping.

Jag ska hem och jobba för Uni med Eve och vi passar på att stanna helgen ut och leva på gratismat från mamma och pappa. Vi ska göra Falköping lite osäkrare med vår närvaro. Det ska bli skönt att komma bort från stressen och ångesten som infinner sig praktiskt taget varje dag här nu. Vill bara att allt ska få bli gjort och borta ur planeringen. Orkar inte med det längre. Det tär. Så därför passar denna resa in så underbart bra. Ska ha så jäkla kul hemma.



"Home Sweet Home"

Sober Party

Skulle gått på bio igår. Blev inte så. Blev en kväll på Harrys istället. Men det var kul. Jättekul.

Kvällen började hemma hos Eve och Emmy med mycket god thaimat. Mumma på det. Sedan var det dags för flickorna att göra sig iordning och Urban fick vara stylist. Ytterligare två droppade in och festen var i gång. Vi lyssnade på gamla godingar och kollade barnkort på systrarna.

Nere på stan gjorde vi ett försök på Ankan men den gubben gick inte då en var under 20, Harrys var lite vänligare och släppte glatt in oss alla. Först på agendan som alltid, ett toabesök, sen baren. Vi skålade, jag med Pepsi, dom andra med olika former av alkohol. Vi dansade och dansade och dansade och jag blev bara svettigare och svettigare. Snacka om träningspass. Det var en trevlig kväll igår och jag var duktig som ingen nattamat åt. Cred till mig.

P.s. Jag är en brudmagnet. Det är bekräftat. Av flatan i rutig skjorta.

Födelsedag



Idag fyller mamma år

GRATTIS!

Så det kan låta

Jag älskar Så ska det låta. Det har jag alltid gjort. Ända sedan Peter Harrysson avslutade med att säga att han skulle ringa mamma och när det var katten som hade översatt texterna. Jag älskar det lika mycket nu. Oavsett om Olle Jönsson eller "dunka mig gul & blå"-Frida är med. Det går inte att hata det programmet. Och jag vill vara med. Jag skulle vara bra i det programmet. Varför får jag inte vara med? Jag som vill.

Nåja, får hålla med att sitta hemma och gissa, sjunga och tävla. Ska inte klaga på det. Värre kunde det vart.

SplishSplash

Vatten. Nästan hela dagen. Men vatten är kul. Jag gillar vatten.

Har vart på badhuset två gånger idag.
En gång på morgonen och en gång på eftermiddagen. På morgonen var jag själv, på eftermiddagen hade jag sällskap. Teknik skulle läras ut, om det gick är en annan femma men det var trevligt. As usual. Imorgon ska jag dock hålla mig på torra land. Blir en promenix istället. Inte mina nya skor, men i mina "ut-och-gå-skor". Mina nya skor ska jag ha till annat, för dom är fina. Det är bekräftat.

Nu mat, för äta bör man annars dör man. Sen ska jag chilla i soffan. Har vart duktig idag. Du får kalla mig hurtbulle för någon har redan börjat med det.

Gots new

Då haver jag inhandlat nya skor så att jag fortsätta vandra. Vandra på ställen där jag inte varit. Vandra till kända platser, så som skolan, badhuset eller affären. Tre nya finfina fotbeklädnader, säkert made in China, men det skiter jag i just nu för inget av paren innehåller dun. Då inbillar jag mig att det är okej.

Jag besökte den nya mataffären på väg hem. All världens mat heter det. Det stämde inte riktigt, mycket konstig mat fanns det men inte all världens mat. Jag köpte ris och soya från hyllorna som hette Sydost-Asien, sen gick jag hem. Utanför frågade två knappt byxmyndiga pojkar om jag kunde köpa ut cigg till dom. Nej, sa jag och vandrade vidare. Visst dom får röka och förstöra lungorna om dom vill, men jag tänker inte hjälpa dom att göra det.

Ps. Jag fastnade i hissen...Ska nog ta trapporna i fortsättningen...Kanske.

Vagabond

Nu på morgonen har jag lekt. Jag har lekt vagabond. Jag har vandrat, utan att veta vart jag egentligen är och vilken väg jag ska gå. Jag hittade till slut terräng som kändes bekant och till slut kom jag hem. Det gick bra. För nu sitter jag ju här hemma igen. Jag kom på en sak när jag gick. Jag behöver skor. Faktiskt, jag gör det. Till och med mina enda vattentäta skor har nu hål i sig. Då tycker jag att det är okej att köpa skor. Det blir liksom ett bra och ett nödvändigt inköp. Jag kan ju inte gå runt med blöta fötter hela dagarna i ända. Nej, det går ju verkligen inte. Så efter tvätten är det jag som åker till Skopunkten.

Chock

Jag befinner mig i chock. Har fixat gamla tentor att öva på inför tentan som närmar sig och jag är i chock. Inte nog med att det är böcker på engelska som ska läsas som knappt förstås så ska jag förstå vad allt är på svenska. Politisk kommunikation låter tråkigt och jobbigt, tro mig det är värre. Idag ska jag befinna mig i chock, imorgon ska jag påbörja bearbetningen. Allt i enlighet med förändringskurvan.

Dagen blev inte bättre när jag kom hem och såg detta på mitt fönster



En riktig skitdag helt enkelt

Kritvitt

"Nån där uppe måste ha sett mig, och tänkt att nu så är det väl ändå hennes tur..."

Så sjöng Lisa Nilsson en gång, tror inte att det handlade om mig, inte just nu i alla fall. Kunde vart lite bättre tider. Det positiva just nu är i alla fall att jag känner mig bättre tack vare all medicin och att jag har vunnit en tävling. Första pris dessutom.

Det är vita tider nu. Jag har alkoholförbud i elva dagar och snön har gjort en comeback. Inte som Spice Girls utan snarare som Britney. Det yr snö ute så jag blir tokig. Jag som trodde att det var dags för lite ljusare, varmare och härligare tider, tänk så fel.

Fick information idag om kurser och praktik inför den fria terminen. Blev dock inte klokare, kände mig som ett ännu större frågetecken. Jag har i och för sig några kurser som jag kan tänka mig att läsa och praktik vet jag att jag vill ha. Frågan är bara vart.

RSS 2.0