Det är virus och bakterier

Idag kom domen. Läkaren ringde och berättade vad mina prover visade. Jag har tydligen en arg liten ihärdig ovanlig bakterie som har tyckt att det lät som en bra idé att hålla mig förkyld i snart fyra månader. Så det var väl bra att mamma och morfar tjatade på mig och fick iväg mig till doktorn.

Jag fick recept på en speciell antibiotika som ska ta bort den lilla uslingen. En 11-dagars kur med små piller och härlig hosmedicin som topping på det hela. Antibiotikan innebär också att jag inte får dricka alkohol men jag kan festa lika bra med CocaCola och Fanta. Just watch me!


Congrats



Bloggen firar ett år
Congrats

Heroin Chic

Jag är trött efter en hel dags flängande på stan. Men det var kul. Var längesedan jag var där och härjade. Innan turen till stan skulle jag vara duktig och åka iväg och simma. Väl nere i bassängen blev det jobbigt. Ingen som höll sin sida utan folk simmade lite som dom kände för. Jag bytte till snabbanan för att underlätta det hela. Men det gick inte som planerat. Folk som inte simmade direkt snabbt började simma där så jag varvade folk som simmade i snabbanan. Efter en kilometer orkade jag inte mer och gick upp. Bättre lycka till mig nästa gång.

Det ser ut som jag knarkar. Mitt armveck har goa märken efter gårdagens provtagning så jag ser så där härligt herion chic ut. Men det bjuder jag på. Var ju mode en gång tiden så jag kan väl ta det tillbaka till världen.

I väntan på bakterieodling

Efter tre månaders förkylning och två däckningar med feber tog jag mig i kragen och var idag på vårdcentralen. Kände att det var dags nu att försöka bli kvitt hostan och allt annat.

Fick en jättetrevlig läkare och hon undersökte mig noga. Hals, öron, hjärta och lungor kollades noga innan det skulle tas en massa prover. Hon skulle börja med en lång tops i halsen. Jag varnade henne för mina otroligt starka kräkreflexer och mycket riktigt så spändes tungan och topsen gick inte ner. Vi hoppade över till nästa prov som var mycket märkligt. Det var typ som en smal ståltråd med en tops längst ut som skulle långt upp i näsan. Väldigt långt upp. Sedan blodprov. Tre olika rör skulle fyllas för olika prover. Sedan kom det in en annan sköterska som skulle prova sig på att sticka ner en ny tops i halsen på mig. Denna gången gick det bättre eftersom hon gav mig tips på hur jag skulle ligga och göra. Först skulle jag lutas mycket bakåt, blunda och gapa. Sedan skulle tungan ut och jag skulle flåsa som en hund samtidigt som topsen skulle in. Kände mig ju lite knäpp men det gick. Nu väntar jag på att proverna ska frodas och odlas innan jag får svar.


Han höll mig vaken



Igår var det svulldag med tjejerna framför Oscarsgalan.
Kl 19 anlände jag, Eve och Janet för att baka pizza. Vid åtta gled dom andra brudarna in klädda i äkta JammyGlammy-stil. Genast började smaskandet och drickandet. Det var smågodis, pizza, cola, chips, lättdryck och dip. Allt i en salig blanding för att få den bästa sockerkicken för att hålla sig vaken natten igenom. Jag var oförskämt pigg och kan knappt fatta att jag lyckades hålla mig vaken helt till galans slut. Bestämde mig för att skicka ett "god morgon"-sms till mamma vid fem och önska henne en trevlig dag på jobbet. Har inte fått svar på det än. Dålig svarsfrekvens måste jag säga.

- Är han svensk?
- Nej, han är från Stockholm.

- Reinfeldt är egentligen svart. Det är sant.


Idag hade jag tänkt mig till pölen och plaska lite. Men jag var för trött för att orka mig ut. Blir en promenad sen i stället. Får helt enkelt plaska en annan dag. Har ringt vårdcentralen också, och dra på trissor, jag fick komma dit.

Body Workout



 Det är inte jag på bilden. Om någon nu skulle tro det. ^^


Jag har aldrig varit en gym-människa. Har inte försått det där med maskiner och grejer. Ser det inte som min grej alls. Har hållt mig till andra saker och det har funkat bra för mig. Men idag fick jag för mig att testa något så lustigt som hemmaträning efter att ha läst en artikel på Aftonbladet. Det var jobbigt, jag blev svettig och risken för träningsvärk är relativt stor skulle jag vilja påstå. Men jag kände mig lite lustig. Vem fan tränar hemma? Men jag ska nog fortsätta med det. Det är ju gratis för tusan.

Blizzard

Jag lever i ett jävla vinterland. Har jag inte påpekat att jag vill ha vår och inte mer snö? Hur kan det förväxlas. Det låter ju inte ens likadant. Skärpning nu på dig Peter Kondrup, Jag dör ju här.

Igår var det hockey. Och som vanligt när jag är på match vinner Färjestad. Dom har inte förlorat en enda match som jag vart på. Borde kanske gå på hockey mer ofta? Hur som haver. En trevlig match men med allt för lite tacklingar, blod och utvisningar. Det ska vara tuffa tag i hockey. Annars hade jag lika gärna kunna sett på balett. Eller konståkning...

Efter hockeyn skulle jag ut och pulsa i snön och fy fan vad mycket snö. Men vad gör man inte för att gå till två trevliga människor. Det blev melodifestival som kan ha vart det sämsta hittils. Riktigt dåligt. Och jag blev lite besviken på BWO, inte alls lika bra som det brukar vara från dom. Efter musikfesten kollades det på en knasig film. Ingen handling, ingenting. Bara en väldigt disfunktionell familj. Och Kevin Costner var med...Det kändes konstigt. Vid 11 drog jag mig mot bussen och då var det ännu mer snö ute. Kände mig som den där snömannen Ötzi som blev mördad nånstans där det var mycket snö. För fy fan vad snö det var. Var vit långt upp på benen. Men till slut kom jag hem och kunde värma mig under täcket. Skorna står fortfarande på elementet...

Ikväll - JammyGlammy  


Försök

Jag försöker. Jag gör verkligen det. Jag gör mitt bästa. Kanske inte för min skull, men jag gör det. Jag försöker.

Vandraren

Jag vandrar, traskar och går. Idag var det riktigt jobbigt med en promenad. Måste bli av med förkylningen nu. Det funkar ju inte. när en snabb promenad blir jobbig. Ska nog...kanske...ringa vårdcentralen imorgon. Måste bli frisk nu. Frisk så att jag kan forsätta min vandring. Har funderat på att springa någon gång vilket är helt stört. Jag, springa. Haha. Vad får jag allt ifrån?

Grupparbetet är klart. Bra jobbat till oss. Klapp på axeln till mig och övriga i gruppen.  Ska öva in min del så det låter som jag vet vad jag pratar om. Har ju inte full koll på det där med politik men det kan ju i alla fall låta som det. Bättre säker och fake än osäker och äkta. Antar det är många politiker som lever efter den normen.

Imorgon ska jag plaska i pölen igen. Gött värre. Nu - köttfärssås.

Lill-Lördag

Onsdag. Mitt i veckan. Och inte ett skit närmare våren. Orkar inte vänta längre. Nån som kan trolla åt mig?




Idag är det ingen skola. Tog ledigt från vårt grupparbete men imorgon är det tillbaka till politikens värld igen. Är lite svårt att försöka göra politik kul när jag själv inte är intresserad. Men det ska nog gå bra.

Har plaskat runt i poolen idag också. Avverkade 1,5 kilometer innan jag tillät mig själv att bara plöjsa runt lite. Älskar vatten och bad. Är så jäkla skönt att simma och plaska lite. Inte känner man sig svettig heller. Fräscht, det är vad det är.

Ska ta tag i förkylningen någon dag snart också. Ska våga mig på ett samtal till vårdcentralen och vara framfusig. Orkar inte snora, hosta och harkla längre. Känns som att tre månader räcker. Börjar bli tröttsamt nu.

Syndigt

Än en gång har jag gjort det som jag inte ska göra. Gå in i en skoäffär som säljer Converse. Och speciellt inte när det är rea. Jag har gömt dom länge nog. Dom ska invigas till våren. Känns dock som att den kommer att dröja. Men jag ska inte tjuvstarta. Nu ska jag hålla mig. Är ju mars snart. Nån som vet när våren börjar?



Never mind

Har inget att skriva egentligen. Känner inte för att skriva en text där jag skriver ungefär: "Kära dagbok idag har jag..." Det känns för tråkigt. Inte för dagen idag är fantastiskt jättekul ändå.  

Har jobbat med grupparbete idag och det känns som att vi har en grund att stå på så detta kommer nog gå lysande. Fick en inbjudan om ett besök till Rumpan men det verkar ju som att det glömdes bort någon stans i dimman. Och dålig svarsfrekvens också. Vilken tur att Let's Dance är på TV, (tänkte hon ironiskt). Blev inbjuden på hockey också, kan ju hoppas att det inte glöms lika lätt. Men med tanke på tycket om Foppa så tror jag inte att det glöms i första taget.

Imorgon är den där dagen igen också. Orkar inte babbla på för mycket om den, tycker inte att den förtjänar all den uppmärksamhet som den får. Ska i alla fall ut och äta i goda vänners lag. Ska dock bli trevligt.

Om jag får klaga lite ytterligare så är mitt vänstra öga irriterat, har retat mig hela dagen ungefär. Är ju ingen ovanlighet att jag får skit i ögonen titt som tätt, men det brukar ju lösa sig ganska snabbt så detta är riktgit jobbigt. Blä.

Tillbaka

Jag är tillbaka, tillbaka på ruta ett. Jag är inte sjuk längre. Skulle inte vilja kalla mig det. Nu är jag tillbaka till den gamla vanliga hederliga förkylningen igen. Som jag har haft i tre månader. Börjar vänja mig nu. Jävla förkylning.

Filmdag i skolan idag. Den första filmen hjälpte mig inte med något, blev bara ett större frågetecken. Förstod inte vad filmaren ville med den helt enkelt. Otydlig. Den andra filmen däremot. Mycket bra, men det brukar ju Michael Moore vara. Han gör det allvarliga komiskt och gör det mer lättillgängligt för en sådan okunnig som mig. Härligt.

Idag trotsade jag min nya vän, Mr Cold, och tog mig en promenix. Kände att det var jobbigt i bröstet men jag tänker inte klaga på det. Jag tänker inte sitta still inne bara för att min kropp inte vill göra sig av med hostan och allt som tillhör. Icke!

- I will not surrender!

Woozie

Jag har så trist. Livet är inte på topp alldeles just nu. Känner mig lite sämre nu till och med. Jag som trodde att det var på väg att bli bättre. Men icke.

Det är grått och trist ute. En lampa ute som blinkar och stör mig. Kan den inte bara gå sönder? Melodifestivalen är påknäppt och melodi nummer 6 gick just vidare till Globen. Grattis till er. Jag gillar inte riktigt Petra Mede, hon känns lite lite elak. Grannen har fest, jag kan sjunga med i låtarna dom lyssnar på. Inga bra låtar dock. Synd. Jag vill vara ute i svängen, men jag orkar inte. Men jag vill. Hatar att vara sjuk. Det är ju så förbannat trist. Livet hånar mig allt bra nu.



Och jo...



...Jag låter som den där synska tanten, Sylvia Browne, på Montel Williams show.

Klubbad säl

Det finns mycket jag inte tycker om. Mycket jag hatar och ogillar. Men nästan värst av allt är nog att vara sjuk. Jag verkligen hatar att vara sjuk. Blä för sjukdom!

Har nu varit förkyld i give or take tre månader. Det verkar aldrig som att det blir bättre, men inte heller sämre. Trodde jag ja. I onsdags kväll slog det till. Jag blev totaldäckad. Sov i nästan 17 timmar, missade en föreläsning och ett simpass som jag hade planerat in. Åh, vad jag hatar att vara sjuk, har jag nämt det? Idag skulle jag åkt med systrarna till Degerfors men inte blev det så för att jag känner mig som en klubbad säl med huvud tungt som ett cementblock. Är dock lite bättre nu men inte fan är jag bra.

Tråkigt är det också, finns ju ingenting att göra. När jag nu läst igenom alla olästa tidningar som finns, zappat igenom alla kanaler som finns att välja på, sovit bara för att, ätit bara för att, duschat mycket längre än vad jag brukar och orkat mig till jouren för att köpa mjölk så att jag kan göra varm choklad, vad finns nu kvar att göra? Hade jag vart 110 hade jag fröjdat mig i Degerfors men det sket ju sig för att jag alltid lyckas bli sjuk vid rätt tidpunkt. Sist jag vart sjuk missade jag en mycket trevlig festkväll enligt dom som var där. Sa jag att jag hatar att vara sjuk? Känns som jag kan ha nämt det innan, men lika bra att göra det igen så att ni alla förstår.




...DU MÅSTE VA SJUK, SJUK, SJUK...

Ni kan kalla mig Rå-beth

Igår var det fest. Hustfest. Det var kul. Vi började sakta och fint hemma hos Emilie innan vi vandrade bort som bambi på hal is till Campus 2 för en riktig husfest. Det söps, dansades, byttes kroppsvätskor och allt annat som ter sig på en helt normal husfest. Finns nog inte så mycket mer att säga tror jag. Alla vet ju vad som händer på husfester.

Men...bara så ni vet så kan ni kalla mig Rå-beth. Fråga Anton, han vet.

RSS 2.0