Syster incoming



IMORGON KOMMER SYSTER INDUNDRANDES TILL STAN.
KOMMER BLI PRETTY FANTASTIC.

Traditionsmonster

Idag är det en månad kvar till julafton. På söndag är det första advent och då ska min stjärna upp i fönstret, min tomte och lilla gran ska på plats, jag ska på skyltsöndag och jag ska äta pepparkakor och dricka glögg.

Så här ligger till mina kära vänner, jag skulle kunna hoppa midsommarens nubbe och sill, påskens ägg och kycklingar och nyårets raketer och glitter MEN julen skulle jag kunna dö för. Nu är det ju så att jag är lite lätt ateist och konfirmerade mig för att få presenter som alla andra och jag vet att julen firas ju lite på grund av den där Jesus. Men det hör ju egentligen inte hit...Tycker jag. Hur som haver, när julen står på glänt och smygbörjar vid första advent blir jag till ett stort traditionsmonster som ska ha upp mitt julpynt, dricka min glögg och äta mina pepparkakor. Jag ska ha julklappar klara och inslaga och dom ska ta mig tusan ligga under granen, som för övrigt bara får vara i plast om någon i hushållet är allergisk.

En annan tradition jag håller hårt på under julen är min älskade chokladkalender. Förra året fick jag en av mamma, trots att jag flyttat hemmifrån. Får se om hon kommer med en i år också, annars tar jag första bästa buss till butiken och införskaffar mig en för på måndag är det dags att öppna första luckan. Och jag hoppas att årets julkalender på TV inte är en flopp som den vart dom senaste åren utan en riktigt trevlig historia.

Och en viktig del på julen som jag tyvärr inte kan styra, men som tack om lov anländigt ändå - Snön. Härliga tider med snö på backen och advent som väntar. Kan det bli bättre just nu? Det skulle väl vara att det är julafton då...



 

JULEN ÄR PRETTY FANTASTIC...DON'T YOU THINK?

Same, but different

Helgen vart nykter, men inte alls som den var planerad. Jag skulle ju på tjejkväll och kolla på Batman, åka skridskor och kanske gå på bio. jag gjorde inget av detta. Istället var jag på Rumpan och tog ett quiz. Quizet skulle kunna ses som tjejkvällen eftersom vi var fler tjejer än killar till bords. På lördagen satt jag hemma och kollade på Stjärnor på is som substitut för min uteblivna skridskoåkning. Bion blev senare kvällen då jag inte kunde sova utan kollade på störd film med Michael Douglas. Den var bra, men störd. På söndagen fick jag äntligen se Batman - The Dark Knight. Den blev jag ju lovad på tjejkvällen men eftersom den uteblev så fick jag se den i så kallad julklapp av Anton och Markus och det tackar jag för. Möcke bra, så att säga.

Så för att dra en liten slutsats. Helgen har varit väldigt mycket i närheten av det som planerades och det är ju inte fy skam det inte. Kunde ju vart värre.

Vit

Denna veckan kommer att bli vit. Det behövs och jag känner att jag faktiskt vill det. Den kommer att innehålla massa andra kul saker. Jag ska ha en så trevlig helg.

Jag ska åka skridskor och ska få låna ett par av Ida som är så hygglig att hon lånar ut dom. Tack Ida! Sen så kanske det blir en tur till bion för att kolla på någon trevlig film. Jag är inbjuden på tjejkväll där jag blivit lovad att Batman ska finnas med på kvällens meny.

Och jag längtar till nästa vecka. Då kommer min syster och vi har alltid kul tillsammans förutom dom gångerna hon får för mycket hormoner i kroppen och blir lite sur. Men som oftast är vi ett jäkla bra team. Vi ska handla julklapar, äta marsipan, gå på bio och julmarknad och en massa annat skoj. Kommer bli två helt fantastiska vita helger framöver. Jag ska ha så kul.


KANSKE EN IS-OUTFIT ATT JOBBA PÅ?




Och Mackan, nu får det allt bli skridskoåkning också...Tänker inte låta dig backa ur! Hehe.

Best Weekend

Så har dom åkt. Jag har städat och fått allt på den plats där det ska vara. Lennart glömde sin plattång och jag har har fått öl i min sko.

Det har varit en helt underbar helg som ni kanske kan förstå. Mirre och Lennart kom till stan vid sex och festen började med en gång. Markus, Urban, Anton, Tysken och emo-Jonte dök upp och vi hade förfest i "mitt" gigantiska kök. Vi spelade Våghals som inte var så vågat som vi kanske trott men det var kul ändå. Vi fortsatte festen på Rumpan där jag kanske skämde ut mig mer än vad jag faktiskt vill inse. Men det är okej. Helt okej. Jag vet inte om vi vann för det hann vi inte få reda på. Förmodligen inte eftersom det jag och övriga skrev knappt verkade vara läsbart men jag vet att det gick bra för det var lätta frågor som vi kunde. City of Marzipan klättar på poängstegen. Efter The Ass-Bar tog vi bussen ner till Arena och skakade på de flesta kroppsdelarna i takt med mycket bra musik. Jag försämrade min vänskap med Urban men han är nog gladare än räven så att säga. Jag var visst otrogen mot honom men vad tusan gör det när hans mål uppnåddes. Kvällen avslutades på Burger King as usual och en lång bussresa hem.

Lördagen började vi med shopping och lite sightseeing down-town. Vi käkade mat på MaChé som var väldans gott. Vi avslutade shoppingen med en sväng in på Systemet för att fylla på alkohollagret till kvällens party. Vi åkte hem tog en eftermiddagslur som Markus och Tysken väckte oss ur. Vi fick klagomål från dom att vi inte hade engagemang nog för festen men det var ju därför vi sov. För att orka med hela kvällen, och om inte det är engagemang så vet inte jag.

Vi gjorde oss klara och drog över till Markus för en förförfest. Där fick Lennart och Mirre träffa ännu mer folk och festen var igång. Kvällen fortsatte hemma hos Ida där det var födelsedagsfest för Olle som faktiskt fyller år idag. Så GRATTIS OLLE! Det var en trevlig fest med SingStar och kvällens låt - Best Techno. Kvällen bjöd på det mesta, spya, hångel, drama och så klart ännu mer alkohol. Men det är ju så det ska vara när det är fest. Och jag måste säga att jag är impad över hur många som kan få plats på en yta på en si så där 24 kvadrat.   

Efter Idas eminenta party bar det av mot bussen för en kväll på Nöjes. Till min stora förvåning var det inte alls så mycket folk till en början som det brukar vara. Men som från ingenstans var det packat med danssugna och Nöjes såg ut som det brukar. Kvällen avslutades i vanlig ordning med Burger King och buss hem. Är det konstigt att jag blir fetare och fetare när jag trycker i mig så jävla många burgare? Nu börjar ekvationen äntligen att klarna. Måste göra något åt detta, ska sluta hosta bara så att jag kan börja simma igen. Men heja min hostmedicin med morfin. Love it!

Det har varit en alldeles fierce och fab helg med mina brydar. Nästa helg SKA vara vit. Vitare än snö ta mig fan.

P.S. bjuder på lite pics.



Och så klart kvällens bästa bild:


D dagen


IDAG KOMMER DOM, LENNART & MIRRE

Knight in Shining Armor

Jag vill bli räddad. Jag vill också att en riddare på en vit springare ska komma och rädda mig. Jag vill bli räddad som Rose blir av Jack i Titanic, som Fiona blir av Shrek och som Jasmine blir av Aladdin. Jag vill bli räddad av en prins från elak drake.  Nu finns det kanske inget som jag behöver bli räddad ifrån. Men jag vill. Jag vill också bli räddad. Kan inte bara få bli lite räddad? Bara få känna på det lite? Känna lukten av rustningen kanske? Jag vill verkligen bli räddad och så är fallet.

"fan, hon vet ju inte ens hur en gris ser ut"
(Tack Markus för det citatet om Lotta på Bråkmakargatan, I love it!)

Härligt

Klarade förra kursen. Mycket nöjd med resultaten.
Härligt att kunna lägga den bakom sig nu och inte behöva oroa sig.

Nu är det fullt fokus på pågående kurs.


Städtant

Idag är min städdag. Ska göra allt det där som får hemmet att bli spotless. Jag ska tvätta, damma, dammsuga, skura golv, städa badrummet, diska och byta på sängen. Städdagen börjar 13:00, då ska första lasset in i tvättmaskinen. Sedan åker en städskiva in i CD:spelaren och jag är igång. Jag älskar att se hur rent det blir hemma efter att man har städat. Love it!

Men nu...Till tvättstugan!

Host & Harkel

Vi befinner ju oss mitt i den svenska hösten vilket innebär att gamlingarna flockas vid vårdcentralerna för att få sin influensaspruta och vi unga får kämpa för att få en tid hos doktorn om vi skulle bli sjuka och behöva medicin. Sist jag var sjuk, då menar jag riktigt sjuk, fick jag höra att jag bara var lite förkyld. Den historien slutade med att jag fick hostmedicin av en klasskompis och tacka fan för det.

Nu är det folk som hostar och harklar sig både till höger och vänster och jag är en av dom. Men jag har inte tid att bli så sjuk som jag brukar bli så därför trycker jag i mig piller av alla de slag och dricker en förträfflig hostmedicin morgon och kväll. Fick frågan idag om varför jag inte har tid att bli sjuk och jag svarade så ärligt det bara gick:
- Jag ska ju festa hela helgen!

Så sant som det är sagt. Jag ska helt ärligt festa röven av mig för jag får celebert besök från Falköping. Mirre och Lennart dyker i på fredag och då går inte en jäkel säker i denna stan det vill jag lova. Så där har ni sanningen, jag har helt enkelt inte tid att bli sjuk, för jag ska bli full.


JAG DANSAR ALDRIG NYKTER



Nu tror jag att jag oroade mamma och faster Marita en del, men ni får helt enkelt ta det. Jag menar vad tror ni jag pluggar för? En utblidning? Nej, för alla fester så klart. Men det borde ni ju fattat för längesen ^^


Congrats

Jag känner en liten tjej som fyller stort idag.
Grattis Tindra på 6-årsdagen idag!


Alla dessa gruppindelningar

Idag var en långdag i skolan, men det gick snabbt för vi fick längre lunch och slutade tidigare än vad schemat sa. Den första delen var en slags introduktion där vi skulle få veta vilka grupper skulle vara i grupparbetet som ska fortlöpa under hela kursen. Men innan vi fick veta grupperna var det en massa tjat om uppgiften som ingen intresserade sig av eftersom alla satt på spänn för att få reda på grupperna. Grupperna var olika stora beroende på hur stor uppgiften var, jag tänkte genast att jag skulle hamna i en stor grupp med världens jäkla uppgift, men icke. Jag blev ihopparad med Anna och vi ska piffa upp Studenthälsan och göra deras folder lite roligare och göra affischer så att de syns mer på skolan. Ska bli kul faktiskt så jag kommer kanske inte må så dåligt under kursen som jag i början trodde. 

Gick till Konsum efter skolan med Ludde och Janet. Jag skulle köpa Quorn-färs för kupongen jag fick i en tävling på skolan och lite annat smått och gott. Jag är ju helt betuttad i Quorn, finns nog inget bättre i matväg just nu. Love it! Kom hem och skulle göra soppa som jag längtat efter, har fått lite pippi på soppor också. Men denna blev ingen hit så jag käkade fralla och kex till middag i brist på ork att laga till något annat.

Nu ska jag "YouTuba" Kevin Borg och den stora turkosa varelsen som gillar klockor. Kommer ni ihåg han? Ett program som man fick se på engelsklektionerna när man var liten. Så kul..."I like clocks"


Far


MIN FAR ÄR RAR.
SÅ DET SÅ.

Raindrops

Det smattrar på min ruta och det är mörkt ute. Jag är lite halvtrött men det beror nog inte på smattret och mörkret utan mer kanske för att det var fest igår. Det var en trevlig kväll igår, som började hemma hos en kompis till Markus och Strömberg. Vi hade mycket trevligt och sjöng SingStar i lag. Markus som aldrig riktigt förstått sig på hur man ska sjunga för att få pöäng fattade igår äntligen galoppen och fick 6200 poäng på en låt. Helt jäkla grande grosso och både han och jag var stolta.

Vi fortsatte festandet på Frödingshöjd där det var husfest. Vi mellanlandade där i 1,5 timme eller något. Under den tiden hann jag bli lite mer påverkad och prova Emilies skyhigh-shoes. Jag har nog aldrig varit så lång och kommer ju aldrig att bli det på naturlig väg eftersom jag lämnade puberteten för några år sedan. Japp, det är sant, i en enda bemärkelse är jag vuxen, den biologiska. Tur att jag har nått att visa min vuxenhet på. Hur som haver, när klockan närmade sig halv tolv ringde jag Herr F som kom för att hämta oss och föra oss ner till stan. Jag fattade inte hur det hela gick till men helt plötsligt out of the blue så var vi sex pers som skulle med i bilen. Hur gick detta till undrar jag? Och den större frågan blev, hur fan skulle vi få plats? Det slutade med att jag och den übertrevliga Carro Sjöberg fick leka kidnappade och ligga i bakluckan under färden. Vi fnittrade och hade nog så kul man kan ha i en baklucka. Det var en erfarenhet kan jag lova men inget jag vill göra igen. Då får jag nog bli kidnappad på riktigt för att det ska inträffa ytterligare en gång till. Väl framme på Nöjes började vi som vanligt med att besöka toaletten. Jag var inte nödig så väntade glatt utanför och tänkte att jag kan ju fylla på med lite kajal så länge då. Ut från herrtoan kommer då först två killar som ställer sig på var sin sida om mig och börjar predika något som lika gärna kunde vart Joakim Hillsons gamla dänga "Du är så vacker utan spackel". Efter ytterligare nån minut dök det upp två, eller om det var tre killar till, så nu vart jag omringad. Det hela slutade med att en av dem frågade vad jag tycker om pussar i pannan och jag sa att det är väl inte värsta som kan hända. Jag skulle nog inte sagt så för då blev jag attackerad och pannpussad till tusen innan dom försvann ut i dimman.

Kvällen fortsatte som kvällar på Nöjes brukar och det hela avslutades med en skagen och buss hem.

...


CHANGE WE NEED

Ny kurs




Idag började en ny kurs. Jag visste redan för ett bra tag sen när jag såg hur mycket datorpass det skulle vara att jag är körd. Idag när vi satt där vid datorerna klarnade det ännu mer. Visst jag kan skriva ett inlägg i bloggen, lägga in bilder och surfa på nätets alla vågor. Jag kan skriva en rapport i Word, fiffilura med både Excel och PowerPoint. Men nu snackar vi InDesign, Illustrator och Photoshop. Jag vet vad det sistnämnda är men dom två andra? Hallå? Har jag missat något? Det var nog längesen jag var en större frågetecken än vad jag var idag. Hur ska jag klara mig ända till januari?

Tur att jag har Eve och Ludde som är superhaj på datorer ^^

Stillbilder

Eftersom inlägget innan vart JÄTTElångt så blir detta JÄTTEkort.
Här kommer lite pics från Håkan Hellström i fredags.
 Haj!



Fallen Angel

Kvällen igår blev så långt ifrån planerna man bara kan komma. Planen var att lugnt och fint ta tåget till Säffle, komma dit vid fem, byta om och börja fira Halloween. Men icke. Så lätt skulle inte få vara att ta tåget till Säffle som jag för övrigt kommer att kalla Raffle i fortsättningen. Efter ungefär tio minuters färd stannade vi på första stoppet, metropolen Kil. Efter en kvart, tjugo minuter stod vi fortfarande kvar i Kil. Senare fick vi veta att det var något elledningsfel i Grums som gjorde att vi inte skulle kunna fortsätta tills detta var fixat. Det hela skulle vara lagat vid halv nio. Så det var bara att korka upp på tåget samtidigt som vi blev översättare och extramammor för tre resenärer. Det var två utländska killar som inte fattade något för informationen som kom ut i högtalarna var på svenska. Sen var det en liten tjej också, max tio år, som åkte själv. Hon grät i telefon när pratade med mamma och pappa och hon visste inte vad som kulle hända. Då tog till och med mina modersinstinkter över. Jag tyckte så synd om henne och hon skulle ju ända till Trollhättan. Men vi tog hand om henne, och roade henne en hel del tror jag. När vi efter två timmar på tåget fick vi veta att vi skulle åka buss till Säffle och dom som skulle vidare skulle med ett väntade tåg i Säffle. Så vi tog med oss tjejen och vandrade till stationshuset och väntade på bussen. Det tog ett tag men visst kom det en buss, en halv buss. Hur skulle alla människor få plats i en halv buss? Hur tänker folk? Jag fattar inte. Sedan kom det ytterligare en buss efter ett jäkla tag. Men den var halvfull så det var bara att vänta på nästa. Och det var nu det hela började balla ur. Jag och Eve började dricka lite mer och den lilla tjejen kollade på oss och undrade vad vi höll på med. Så jag sa till henne:

- Gör inte så här när du blir stor.

Men hon skrattade bara. Tur var väl det så ledsen som hon vart innan. Vi lyckades även underhålla en kille som skrattade väldigt gott åt våra upptåg. I början försökte han dölja att han inte lyssnade på oss, men till slut gick det inte så han hängde på i våra samtal. Jag körde även en liten visa för att beskriva vad jag tror att alla tycker om SJ som var strandsatta i Kil igår.

Heja SJ, friskt humör.
Hjärnan hänger utanför.


Efter en timmes väntan kom den tredje bussen, äntligen. Och vem kommer ut ur bussen och är chaufför? Jo, Jeanette som jag känner. Helt jäkla otroligt. Jag sa till Eve att jag känner henne och jag blev helt lyrisk nästan. Men inte förvånad kanske efter hur dagen sett ut innan. Innan vi gick på bussen tog jag med mig den lilla tjejen och pratade med en konduktör och berättade att hon åkt själv och var lite ledsen för att hon visste ju ingenting eller vart hon skulle ta vägen och att vi då tagit hand om henne. Men nu skulle ju inte vi vidare från Säffle som hon skulle så då var det bäst att lämna över henne till tågpersonalen. Men hon som var konduktör kläcker bara ur sig att hon har ju åkt med en äldre herre. Öh? Nej! vi har haft koll på henne för att hon har hela tiden vart själv. Jäkla dålig personal på det där tåget vi åkte med alltså. Men hur som haver som kom tjejen hem säkert och vi kom till slut till Säffle.

Väl framme var vi både kissnödiga och hungriga vilket man ofta blir på en resa som tar ungefär fem timmar längre än vad den skulle ha gjort. Så vi kollade till att den lilla tjejen var med personal så att hon skulle hamna rätt innan vi styrde kosan mot McD för mat och kissepaus. Sedan skulle vi ju lokalisera lokalen där festen skulle vara. Det var inga problem, vi blev mötta och visade ett place där vi kunde byta om till dom så kallade samvetena. En djävul och en ängel. Efter ombytet sket sig allt. Och jag menar allt. Vi försökte vara trevliga och vara lite sociala eftersom vi inte kände någon. Det fick vi ingenting för. Jag har nog aldrig känt mig så ovälkommen någon stans tidigare. Efter kanske två timmar på festen pratades det mycket om lösningar för att ta oss hem. Vilket inte såg så ljust ut. Men vi kunde ju få sova i en bil om vi ville. Jo tjenare, jag tackar. Till slut tog det enda alternativ vi hade, Herr F. Och tacka gudarna för att han finns och ställer upp. Det skulle ju såklart ta honom lite tid innan han kunde komma från Kalle till Raffle. Så vi bytte om vandrade lite på stan och undrade vart vi skulle göra av oss för det var inte sommarvärme ute om jag säger så pass mycket. Till slut hittade vi en pizzeria som var öppen. Kanske det bästa som hände oss på hela kvällen i Säffle. Där satt vi tills vi skulle gå bort mot McD dit Herr F skulle komma. Och det må hända att det var jag som var utklädd till ängel men den riktiga ängeln denna kvällen var Herr F.
 
Och jag har en teori om hela kvällen, som för övrigt var som roligast i Kil. Det hela handlade om att Universum skickade med oss det tåget för att den lilla tjejen inte skulle vara själv. För tänk om hon vart det. Det var henne allt handlade om igår. Jag hoppas att hon sov gott när hon kom hem. Hon var ju så söt. Lilla tjej.

Han fick mig så lätt

Igår gick tre förväntansfulla ungdomar mot bussen för att gå på en, som kom att bli magisk, tillställning. Kl 23:00 på Nöjesfabriken skulle Håkan Hellström äntra scenen. Som fint folk brukar vara var Herr Hellström lite sen, men vad gör det? Jag förlåter honom. Vi stod där och skuttade och jag, typ kortast i lokalen försökte febrilt med min kamera att knäppa bilder. Tur att Anton och Markus var där för att hjälpa när mina armar inte räckte till. En bit in i framträdandet bestämde jag och Markus oss för att knö lite, försöka komma Håkan lite närmare. Detta lät ju jättebra tänkte jag, vilka bilder jag skulle få liksom. Men...Än en gång har det bevisat sig att Madde inte ska vara längst fram. Jag hamnar som vanligt under alla andra, får armar över halsen så att luften tillfälligt tar slut. Markus drog upp mig titt som tätt för att jag inte skulle bli mosad som en insekt. Inga direkta bilder blev ju där framme heller så det var en onödig tripp framåt. Vi förflyttade oss till baren istället och vi fick höra Nu kan du få mig så lätt och jag och Markus blev nog gladare än gladast när vi hörde att spelade den låten. Det var en bra kväll igår.


Efter Håkan drog vi upp till Campus för att vi trodde att det skulle vara drag där. Men det hände inte mycket. Tog en sväng förbi Rasmus, åt lite lasagne och pratade med tyskar eller va dom nu var. Efter ett tag kom jag på att jag totalt glömt bort att jag inte mailat in min fördjupning som skulle vara inne senast 24:00. Jag fick panik och var tvungen att dra. Markus hängde på och vi hamnade lite fel när vi skulle gå en smart väg hem. Vi hamnade i ett så fancy område att jag började undra om vi verkligen var kvar på Kronoparken. Dom husen och dom bilarna var ta mig tusan inte gratis. Men efter en lång nattpromenad kom vi till slut hem.


Innan jag somnade ungefär vid 03:20 fick jag ett sms. Det var ett trevligt sms, det tyckte jag om att få.


RSS 2.0